Στο Δημαρχείο της Λάρισας η υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη

Για τις αλλαγές που προωθούνται στα θέματα ισότητας των δύο φύλων αλλά και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας ενημέρωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη στη διάρκεια συνάντησής τους στο δημαρχείο.

Στο Δημαρχείο της Λάρισας η υφ. Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη

Η υφυπουργός τόνισε πως με το σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και θα έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή για ψήφιση διευρύνεται και ουσιαστικοποιείται η ισότητα των φύλων με τη δημιουργία και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, επιτροπών για το θέμα, με αυξημένο ρόλο σε σχέση με τις υπάρχουσες ενώ το κράτος αναλαμβάνει την χρηματοδότηση των δομών στήριξης των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα (κακοποιημένες) συμπεριλαμβανομένων και των προσφύγων που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε ακόμη στην υπογραφή δύο μνημονίων συνεργασίας για τα ζητήματα της ισότητας των δύο φύλων με τις Ενώσεις Περιφερειών και Δήμων της χώρας. Από την πλευρά του ο κ. Καλογιάννης χαρακτήρισε σημαντική την νομοθετική αυτή πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός της ανάληψης της χρηματοδότησης από το κράτος των δομών στήριξης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος