Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι ο Κ. Μητσοτάκης: “Το κράτος δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται”

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι μετέβη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του νέου σχολικού κτιρίου, που καταστράφηκε από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου.

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος. Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον αγιασμό.

Στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από εκπαιδευτικούς και μαθητές τόνισε:

“Αγαπητοί μου μαθητές σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή και με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι στο Δαμάσι για να εγκαινιάσουμε το καινούργιο σχολείο, που καταφέραμε να κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ μετά τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου. Εκείνη την ημέρα είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τον Δ/ντη του σχολείου πρώτα γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να συγχαρώ τον ίδιο, τις δασκάλες και τους δασκάλους για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την επέλαση του εγκέλαδου. Καταφέρανε και βγάλανε όλα τα παιδιά ασφαλή και δεν θρηνήσαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής….”

Στο σεισμόπληκτο Δαμάσι ο Κ. Μητσοτάκης: “Το κράτος δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται”
Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε στο αίτημάνα να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξολοκλήρου το σχολείο. «Καταφέραμε σε ταχύτητες ασυνήθιστες για το δημόσιο να είμαστε έτοιμοι, όπως είχαμε δεσμευτεί, στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Όχι απλά κατασκευάζοντας ένα ακόμη σχολείο, αλλά ένα σχολείο υπόδειγμα για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται όλα τα σχολεία από δω και στο εξής. Ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον , με υψηλή ενεργειακή απόδοση, με θέρμανση και ψύξη, με αίθουσα πολλαπλών χώρων, ένα σχολείο κόσμημα για τα παιδιά».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ταχύτητα κατασκευής του έργου, επισημαίνοντας πως το καινούριο σχολείο «καταφέραμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο ρεκόρ». Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα, όπως είπε, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους από εδώ και περά αναφορικά με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, σημειώνοντας πως «το μέλημά μας στρέφεται στη γρήγορη ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν». «Οι διαδικασίες είναι δρομολογημένες, οι πόροι είναι διαθέσιμοι και πλέον έχουμε ένα νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρηγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Αποδείξαμε ότι τα πράγματα γίνονται με άλλες ταχύτητες, το ίδιο κάναμε και στην Εύβοια και τις περιοχές που χτυπήθηκαν με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μας πέρασε», πρόσθεσε.

Στην τελετή αγιασμού χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ενώ τον πρωθυπουργό συνόδευε και ο αν. υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο σχολείο ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε μόλις 115 ημέρες και φιλοξενεί 60 μαθητές, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο διευθυντής του σχολείου κ. Γρ. Λέτσιος.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το εν λόγω σχολικό συγκρότημα είναι το μοναδικό στην επικράτεια, που είναι ενεργειακής κλάσης Α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος