Στις 2 και 3 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός της NASA στη Λάρισα

Από τις 2 έως τις 3 Οκτωβρίου, η NASA μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής, το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών και το CSA, προσκαλεί πληροφορικούς, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες, τεχνολόγους καθώς και απλούς πολίτες  να συμμετάσχουν  σε ένα διαδικτυακό  hackathon. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν.

Στη διάρκεια των 48 ωρών, οι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα δημιουργήσουν εικονικές ομάδες (από 1 ή έως 5 άτομα ανά ομάδα) και θα χρησιμοποιήσουν δεδομένα παρατήρησης της Γης για να αναπτύξουν λύσεις σε ζητήματα που σχετίζονται με τη Γη και το διάστημα. Οι προκλήσεις φέτος χωρίζονται σε 7 κατηγορίες με διάφορες θεματικές υποκατηγορίες που αφορούν το περιβάλλον, την τέχνη, τη Γη και το διάστημα. Επίσης, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν και τη δική τους πρόταση σε πρόκληση που θα σκεφτούν οι ίδιοι.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο επίσημο website:
https://2021.spaceappschallenge.org/locations/larisa-city/
Επίσης να δουν όλες τις προκλήσεις στο παρακάτω link και να επιλέξουν την κατάλληλη:
https://2021.spaceappschallenge.org/challenges/
Θα υπάρξουν 3 νικήτριες ομάδες με βραβεία σε τοπικό επίπεδο, ενώ στη δεύτερη φάση οι 3 νικήτριες ιδέες θα περάσουν στην παγκόσμια κρίση της NASA. Το βραβείο θα είναι η επίσκεψη τους σε ένα από τα κέντρα της Αμερικάνικης Διαστημικής Υπηρεσίας NASA.
Ο φορέας Βιομιμητισμός  Ελλάδος, Έρευνα και Καινοτομία,  Biomimicry Greece Research & Innovation, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικτυακή διοργάνωση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσουν με τους:
Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου (email: kleopatra229@yahoo.co.uk)
Θοδωρή Αλεξάνδρου (email: marketing@ied.eu)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ