Στήριξη του δημοτικού συμβουλίου στους πλημμυροπαθείς και στα αιτήματα τους για ΕΝΦΙΑ, αρωγή και μοριοδότηση των υποψηφίων

Την ομόφωνη στήριξή του στους πλημμυροπαθείς της περιοχής διατύπωσε το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων στη σημερινή του συνεδρίαση, διατρανώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση βασικών τους αιτημάτων.

Το σχέδιο ψηφίσματος έφερε προς συζήτηση η δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Αθανάσιο Μαμάκο να αναφέρει: “Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις των πληγέντων, από τις τελευταίες θεομηνίες, συμπολιτών μας. Ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή των ευνοϊκών μέτρων του άρθρου 54 του ν.5087/2024, που θεσμοθέτησε την τριετή απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πολιτών που επλήγησαν. Επισημαίνει επίσης την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των διαδικασιών καταβολής της κρατικής αρωγής, καθώς εκκρεμεί για πολλούς ακόμη, η καταβολή των ενισχύσεων που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να εντείνεται η δυσχερής οικονομική τους κατάσταση”.

Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, “το δημοτικό συμβούλιο ζητά από την Κυβέρνηση την επανεξέταση της δυνατότητας απαλλαγής όλων των πλημμυροπαθών, με διεύρυνση των όρων ένταξης τους στο νομικό πλαίσιο, με δεδομένη την τεράστια οικονομική επιβάρυνση όσων είδαν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους να καλύπτονται από το νερό”.

Επίσης, τονίζεται ότι “το δημοτικό συμβούλιο, ζητά να εφαρμοστεί ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο καθορίζονται ως δικαιούχοι ειδικού ποσοστού για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μαθητές και απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων περιοχών που έχουν πληγεί εξαιτίας φυσικών καταστροφών. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει ώστε να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες αξιοκρατίας και ισονομίας για τους μαθητές των πλημμυροπαθών περιοχών μας”

Το ψήφισμα ενέκριναν ομόφωνα και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τον Δημήτρη Δεληγιάννη (Συμπαράταξη Λαρισαίων), ωστόσο, να επισημαίνει πως υπάρχει αντίφαση στην συγκεκριμένη πρόταση της δημοτικής αρχής για τη θέσπιση κριτηρίων για τους πλημμυροπαθείς όσον αφορά την ενίσχυση τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Για ελιγμό της δημοτικής αρχής μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις των πληγέντων έκανε λόγο ο Πέτρος Κρίκης (Λαική Συσπείρωση).

Τα πυρά των συμβούλων της αντιπολίτευσης δέχθηκε η δημοτική αρχή για την εισήγηση της να ισχύσουν και για τους πλημμυροπαθείς οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως για όλους τους δικαιούχους, για την ενίσχυση τους από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με το αιτιολογικό ότι η δομή δεν μπορεί να αντέξει την επιβάρυνση και κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά.

Τελικά η πρόταση πέρασε με την ψήφο των συμβούλων της πλειοψηφίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος