Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση της ολοκλήρωσης του Προσκηνίου Πολιτισμού (Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ), μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και αναδόχου εταιρείας, η οποία αφορά στην υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των εργασιών και των υποδομών, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού λειτουργικό, ώστε να παραδοθεί στην πόλη και να επιτελέσει το σημαντικό πολιτιστικό και κοινωνικό έργο για το οποίο έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας κ. Γ. Ρουπακιά. Ο προϋπολογισμός της τελικής φάσης του έργου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ/Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020. Σημειώνεται, ότι την περασμένη περίοδο ο Δήμος Λαρισαίων με ίδιους πόρους ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ολοκλήρωση την πρώτη φάση του έργου.

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού
Με την παρούσα εργολαβία θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την ολοκλήρωση του κτιρίου, όσον αφορά τις οικοδομικές εργασίες εγκατάστασης της σκηνής και όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, που θα καταστήσουν το Προσκήνιο Πολιτισμού μια σύγχρονη σκηνή με εξειδικευμένο και πλούσιο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει παραστάσεις και θεάματα υψηλού επιπέδου και απαιτήσεων. Σύμφωνα με την σύμβαση οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 18 μήνες.

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Προσκηνίου Πολιτισμού

Σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των τελικών αλλά και ιδιαίτερα σημαντικών εργασιών ώστε το Δημοτικό μας Θέατρο, το Προσκήνιο Πολιτισμού, να ολοκληρωθεί και να αποδοθεί ως μια σύγχρονο θέατρο υψηλών προδιαγραφών στην πόλη. Με την νέα εργολαβία, ολοκληρώνονται όλες οι εργασίες και παράλληλα το Προσκήνιο θα αποκτήσει εξειδικευμένο και σύγχρονο εξοπλισμό που θα το καταστήσει μια από τις πιο σύγχρονες σκηνές στην χώρα. Ευχαριστώ τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για την σημαντική δουλειά τους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό για την στενή συνεργασία που φέρνει οφέλη για την πόλη και τους κατοίκους της».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος