Την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας επισκέφθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος της UNICEF, κ. Γασάν Χαλίλ, όπου συναντήθηκε με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κα Βασιλική Ζιάκα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Σιμόπουλος, Σύμβουλος Ποιοτικής Εκπαίδευσης της Unicef, μέλη της ομάδας Unisef και η Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας της Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κα Άρτεμις Παπαδημητρίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια στοιχεία της συνεργασίας μεταξύ του νεοϊδρυθέντος Κέντρου για τα Δικαιώματα του Παιδιού που ιδρύθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο ρόλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στην προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών, η εφαρμογή μιας Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας καθώς και η υποστήριξη που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για να εντάξουν τα εργαλεία του προγράμματος στα σχολεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στην ανάγκη καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ όλων των αρμόδιων εταίρων με στόχο ένα σχέδιο δράσεων που θα υλοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο.
Η αλληλεπίδραση των συνομιλητών σηματοδότησε την αρχή μιας στενής συνεργασίας, ώστε το Κέντρο για τα Δικαιώματα του Παιδιού να αποτελέσει έναν πυλώνα γνώσης, εκπαίδευσης και δράσης για την υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την ευημερία κάθε παιδιού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος