Στην Πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Σε λίγες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά, με σύνθημα «στην οργάνωση η δύναμη-στον αγώνα η ελπίδα-όπλο μας η αλληλεγγύη», η Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) στις 18 & 19 Ιούνη, στο κλειστό γήπεδο «Αριστείδης Παπαμιχαήλ» στην Δραπετσώνα του Πειραιά.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε την συμμετοχή της ενώ υλοποιεί ήδη ένα πρόγραμμα με επαφές και συναντήσεις με σωματεία της περιοχής  μας αλλά και περιοδειών , ενημέρωσης, συζήτησης με  τους ίδιους των εργαζομένους στους χώρους δουλειάς της περιοχής μας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γιάννης Σκόκας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου: “Όσοι συμμετέχουμε φιλοδοξούμε να είναι ένα κομβικής σημασίας γεγονός για το εργατικό κίνημα της χώρας μας, για την ανάγκη η εργατική τάξη με την οργανωμένη πάλη της, με πίστη στην δύναμή της να  βάλει φρένο στην σφοδρή επίθεση που δέχεται και να περάσει στην αντεπίθεση, οικοδομώντας τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής που τσακίζει τις ανάγκες της. Είναι μια πλατιά, συλλογική διαδικασία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι μια ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση για την πείρα των αγώνων του προηγούμενου διαστήματος αλλά και του τι «χρειάζεται σήμερα να γίνει» μπροστά σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους… Δείτε για παράδειγμα  τι συμβαίνει τώρα  στην ΛΑΡΚΟ. Σε μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας με τεράστιες δυνατότητες, μοναδικές σε πανευρωπαϊκό ή και παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, μια ολόκληρη περιοχή φτωχοποιείται  και η τεράστια αυτή μονάδα παραγωγής οδηγείται στην απαξίωση, στο κλείσιμο για δοθεί  σε ένα νέο «επενδυτή», εξασφαλίζοντάς του νέο πακτωλό κερδών.  Στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα τους για το δικαίωμα στην δουλειά, στην ζωή. Είναι και δικός μας αγώνας. Υπάρχει επίσης πείρα κι από τις προσδοκίες από τις κυβερνητικές εναλλαγές που τελικά χρεοκόπησαν αφού δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα του λαού, δεν αποτέλεσε λύση αλλά αδιέξοδο που μεγάλωσε την απογοήτευση, την αποστράτευση από τους αγώνες”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος