Στην Αθήνα την Πέμπτη οι αγρότες για την διακοπή της συνδεδεμένης ενίσχυσης

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη αγρότες από την επαρχία Αγιάς Λάρισας, από την Ζαγορά Πηλίου και αντιπροσωπείες από την Κεντρική Μακεδονία για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την απόφαση να μην δοθούν οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σε 11 από το σύνολο 19 αγροτικών προιόντων.

Οι αγρότες θα αναχωρήσουν με λεωφορεία στις 7 το πρωί από την Αγιά για να βρίσκονται το μεσημέρι στο Υπουργείο, στη λεωφόρο Αχαρνών. Έχουν λάβει ήδη την δέσμευση πως θα συναντηθούν με τον κ. Νίκο Κωστακόπουλου, Δ/ντη στο ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού, ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορονοιού.

‘Έξω από το Υπουργείο θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι αγρότες καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας “μας παίρνουν τα λεφτά από την τσέπη”.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για τους παραγωγούς της επαρχίας Αγιάς όπου παράγεται περίπου το 40% των μήλων πανελλαδικά.”Θα μας λείψει βασικό εισόδημα αν κοπεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπου τα πλήγματα είναι απανωτά, όπως τα χτυπήματα που δεχτήκαμε από τις καιρικές συνθήκες, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις συνθήκες που δημιούργησε ο κορονοιός” σημείωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αγιάς Τάσος Κωστούλας.

“Αποτρέπουν τους νέους να μείνουν στον τόπο τους με αυτές τις αποφάσεις” ανέφερε ο Απόστολος Γεωργοβίτσας, νέος αγρότης από το Μεταξοχώρι Αγιάς που μετέφερε την απόγνωση των αγροτών της επαρχίας Αγιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος