Στη Βουλή η κατάργηση τμήματος πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Αγιάς

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου φέρνουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργόο Παιδείας το θέμα της κατάργησης του τμήματος πληροφορικής της Γ Τάξης του ΕΠΑΛ Αγιάς Λάρισας.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

“Ανάστατοι είναι γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ Αγιάς, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας (Αρ. Πρωτ. Φ12/151817/Δ4, 13-9-2018) δεν εγκρίνεται η λειτουργία του ολιγομελούς τμήματος Πληροφορικής της Γ’ τάξης. Η απόφαση λήφθηκε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία πρόνοια για τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί.
Σε περίπτωση που υλοποιηθεί οι μαθητές, για να ολοκληρώσουν την φοίτησή τους και για να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα πρέπει να μετακινηθούν σε σχολείο της Λάρισας με αντίστοιχη ειδικότητα. Όμως η διαμονή τους σε χωριά του Δήμου Αγιάς καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την καθημερινή μετακίνησή τους (πολλά χιλιόμετρα, ελλιπή συγκοινωνία, οικονομικό κόστος, πολύ πρωινό ξύπνημα).
Η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει και στον τομέα αυτό φέρνει νέα πλήγματα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να ανακληθεί η υπουργική απόφαση και να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του τμήματος.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Κώστας Στεργίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος