Στη Βουλή φέρνει το θέμα του εμβολιασμού των σεισμόπληκτων η Α. Βαγενά

Επίκαιρη ερώτηση με θέμα «Επείγουσα ανάγκη να εμβολιαστούν εκτάκτως και κατά προτεραιότητα κατά του Covid-19 οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας» κατέθεσε σήμερα, 31/03/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά προς τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να συζητηθεί από το βήμα της Βουλής και να απαντηθεί δια ζώσης από τον υπουργό “το αυτονόητο και επιτακτικό αίτημα των ανθρώπων που εδώ και ένα μήνα βρίσκονται εκτεθειμένοι στην κακουχία, την κακοκαιρία και την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού“, όπως αναφέρει.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6.3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον νομό Λάρισας… πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να βρίσκονται εκτεθειμένοι στον φόβο, την αβεβαιότητα, τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού.

Με σχεδόν 900 σπίτια χαρακτηρισμένα ως μη κατοικήσιμα, εκατοντάδες οικογένειες, ανάμεσα σε αυτούς βρέφη και ηλικιωμένοι, μέχρι και πριν από λίγες μέρες διέμεναν σε σκηνές, καθώς οι οικίσκοι-κοντέινερ που είχαν εγκατασταθεί ήταν πολύ λιγότεροι από τις καταγεγραμμένες ανάγκες, με αποτέλεσμα η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας απέναντι στον ιό της πανδημίας να έχει καταστεί δυσχερής και ο κίνδυνος έκθεσης των κατοίκων σε αυτόν πολλαπλάσιος… Δυστυχώς, ούτε οι προειδοποιήσεις όλων μας ούτε και οι αγωνιώδεις κραυγές των σεισμόπληκτων κατοίκων κατάφεραν έως τώρα να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να βρίσκεται πλέον σε ανοδική πορεία ανάμεσα στους αθωράκιστους κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών του νομού Λάρισας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Συμφωνεί ή όχι ότι οι κάτοικοι των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας βρίσκονται πολλαπλά εκτεθειμένοι στον κίνδυνο διασποράς του ιού της πανδημίας;

2. Είναι στις προθέσεις του να ικανοποιήσει, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, το αίτημα των κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Λάρισας για τον έκτακτο και κατά προτεραιότητα εμβολιασμό τους κατά του Covid-19;”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος