Στα Μπίτολα το Δημοτικό Σχολείο Γόννων

Το Δημοτικό Σχολείο Γόννων, σε μια σημαντική εκπαιδευτική πρωτοβουλία, διοργάνωσε εκπαιδευτικό ταξίδι για τους μαθητές του, στο Μοναστήρι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Μοναστήρι και σε συνεργασία με τον Γενικό Πρόξενο Αλέξανδρο Βιδούρη. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η διευθύντρια του σχολείου Αποστολίνα Σαΐτη, ο δάσκαλος της τάξης Γεώργιος Αλεξανδρής και η εκπαιδευτικός μουσικής Θεοδώρα Κολτσίδα.

Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Διεθνούς Θεματικού Δικτύου «Τα Παιδιά Πρεσβευτές του Τόπου τους», που έχει ιδρύσει και συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Τουριστικός Οδηγός Δήμου Τεμπών». Η δράση σκοπό έχει την ανάπτυξη των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των νέων της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, μέσα από την κοινή εμπειρία και την πολιτιστική ανταλλαγή.

Ο Γοννιώτης επιχειρηματίας Γρηγόρης Παπαγεωργίου εξασφάλισε τη δωρεάν μετακίνηση της αποστολής του σχολείου στο Μοναστήρι, ενώ ο επικοινωνιολόγος Δημήτριος Μαραγκός συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης σε συνεργασία με την Σοφία Φιλιππίδου, Πρέσβη της Ελλάδας στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας με την Ελλάδα «Πελαγονία».

Στα Μπίτολα το Δημοτικό Σχολείο Γόννων

Η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μοναστήρι, όπου μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας του Συλλόγου «Πελαγονία», καλωσόρισαν με τραγούδια τους νέους φίλους τους από  την Ελλάδα ενώ οι μαθητές του σχολείου των Γόννων παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της περιοχής τους.

Η ατζέντα της επίσκεψης και οι κεντρικοί άξονες της εκπαιδευτικής δράσης, στόχευαν στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης και της επαφής με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις άλλων χωρών, προωθώντας την κατανόηση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε δυο δημοτικά σχολεία, του «Γκότσε Ντέλτσεβ» και του «Κλίμεντ Όχριντσκι», όπου η Διεύθυνση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, τους υποδέχτηκαν θερμά, με πλούσια προγράμματα, κοινές δραστηριότητες και δώρα που είχαν ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση.


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος