Σταθεροποιείται η στάθμη στον Πηνειό ποταμό – Παραμένουν κλειστές οι προσβάσεις στην εσωτερική κοίτη

Κλειστές, για προληπτικούς λόγους, είναι οι προσβάσεις για το κοινό στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, σήμερα το πρωί, ενώ ΔΕΥΑΛ και Πολιτική Προστασία παραμένουν σε επιφυλακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΛ, από τα ξημερώματα η στάθμη των υδάτων εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης -και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα περίπου 4,7 μ.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 8 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας, ο Δήμος Λαρισαίων προχώρησε σε προληπτικό κλείσιμο όλων των εισόδων που οδηγούν προς τις όχθες, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού, σε σημεία της εσωτερικής κοίτης -τα πιο έντονα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο ύψος του γηπέδου των Αμπελοκήπων και στη διαδρομή στο ύψος της ΔΕΥΑΛ.

Σταθεροποιείται η στάθμη στον Πηνειό ποταμό – Παραμένουν κλειστές οι προσβάσεις στην εσωτερική κοίτη

Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται επί ποδός, καθώς παρατηρήθηκαν περιστατικά που έχει αφαιρεθεί η προειδοποιητική κορδέλα σε σημεία εισόδου στην εσωτερική κοίτη και χρειάστηκε να επανατοποθετηθεί, για λόγους ασφαλείας.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων απευθύνει σύσταση στους δημότες να ακολουθούν τις οδηγίες και να αποφεύγουν την πρόσβαση και κάθοδο στην κοίτη του ποταμού, μέχρι την υποχώρηση των υδάτων από όλα τα σημεία και την επανεκτίμηση της κατάστασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος