Στα νιτρικά και όχι σε διαρροή οφείλεται το ακατάλληλο νερό σε χωριά των Φαρσάλων-Τι απαντά η δημοτική αρχή

Με αφορμή τα προβλήματα καταλληλόλητας του πόσιμου νερού σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Πολυδάμαντα κατά τους θερινούς μήνες, η ΔΕΥΑ Φαρσάλων διευκρινίζει τα εξής:“Τη θερινή περίοδο με την πτώση της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα λόγω της υπεράντλησης των υδάτων αλλά και των κλιματολογικών συνθηκών, σε ορισμένους οικισμούς του Δήμου Φαρσάλων, επιβαρύνεται η ποιότητα του νερού με περισσότερα νιτρικά. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Δήμων σε πεδινές κυρίως περιοχές, το οποίο εμφανίζεται στις αρχές του καλοκαιριού και υποχωρεί το φθινόπωρο, όταν και τα νιτρικά επανέρχονται σε ανεκτές τιμές με βάση την κείμενη νομοθεσία….

…Σε ότι αφορά τις ενέργειες της Επιχείρησης για την αντιμετώπιση καθ’ αυτού του προβλήματος, στο Πολυδάμειο κατόπιν συνεννόησης δημιουργήθηκαν δύο νέες παροχές για την προσωρινή εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το υδρευτικό δίκτυο του Πολυδαμείου, αλλά έρχονται από παρακείμενη γεώτρηση”

Και η ανακοίνωση συνεχίζει :”Καλό είναι επίσης όσοι κατέχουν αξιώματα και εκφέρουν δημόσιο λόγο, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους όταν αυτές αφορούν τεχνικά ζητήματα και αγγίζουν την ευαίσθητη δημόσια υγεία, γιατί διαφορετικά προκαλούν αχρείαστη αναταραχή στην κοινωνία. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε ότι ουδεμία σχέση έχει το πρόβλημα της ποιότητας νερού λόγω των νιτρικών, με μία ενδεχόμενη διαρροή στο δίκτυο ύδρευσης. Το φαινόμενο των διαρροών είναι γενικό σε όλη τη χώρα και έχει να κάνει με επί μέρους ζητήματα όπως η παλαιότητα και ποιότητα του δικτύου μεταφοράς, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, οι πιέσεις μεταφοράς κλπ.

Δεδομένου πως το πρόβλημα της λειψυδρίας εντείνεται με την πάροδο των χρόνων, η ΔΕΥΑΦ εξετάζει σειρά επιλογών για την αντιμετώπισή του, ειδικά στις περιοχές όπου αυτό οξύνεται κατά τη θερινή περίοδο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποτύπωσης με επιστημονικό τρόπο, της επάρκειας του νερού στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να αποφανθεί κατά πόσο θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και σε τι βαθμό, το σύνολο των οικισμών….”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος