Σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Λάρισας για την Γαστρεντερολογική κλινική του ΓΝΛ

Σκληρή ανακοίνωση για την κατάσταση λειτουργίας της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κ.Υ. Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται η επιστολή του διευθυντή ΕΣΥ, Θανάση Ψύχου, προς τις διοικήσεις της 5ης ΥΠΕ και του ΓΝΛ όπου γίνεται λόγος για κατάσταση εγκατάλειψης” και “αποδόμηση” της κλινικής.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται:

“Σε πολυσέλιδη βιωματική, συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή του προς τις Διοικήσεις της 5ης Υ.Πε και του Γ.Ν.Λ ο συνάδελφος διευθυντής Ε.Σ.Υ, γαστρεντερολόγος, Θανάσης Ψύχος, παρουσιάζει με δραματικές λεπτομέρειες την μακρά «Οδύσσεια της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Λ» η οποία είναι γεμάτη από μεν την πλευρά των διοικούντων με ψευδείς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, αδιαφορία και επιτηδευμένη, εσκεμμένη αναβλητικότητα, καθώς και χυδαία επικοινωνιακή εκμετάλλευση της δουλειάς και της ανιδιοτελούς προσπάθειας των εργαζομένων της Κλινικής, από δε την πλευρά των εργαζομένων στην Γαστρεντερολογική Κλινική και στο Γ.Ν.Λ με αφοσίωση, υπερεργασία, κοινωνική αλληλεγγύη, επιστημονική επάρκεια και όραμα για την δημόσια και δωρεάν υγεία”.

“Η Γαστεντερολογική Κλινική, τονίζεται, παρ’ όλο το εξειδικευμένο επιστημονικό κύρος και την σημαντική προσφορά της στην υγεία του λαού,  εξακολουθεί να μαστίζεται από την υποστελέχωση, την στέγαση σε ακατάλληλους χώρους, οι οποίοι όχι μόνον δεν πληρούν, ούτε υποτυπωδώς, τις προδιαγραφές και τα πρότυπα λειτουργίας, αλλά και θίγουν την αξιοπρέπεια των αρρώστων και των εργαζομένων. Παρόμοιες καταστάσεις εγκατάλειψης βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρες, δεδομένου ότι ανάλογα χρονίζοντα προβλήματα ταλανίζουν και άλλες Κλινικές και Τμήματα του Γ.Ν.Λ, κάποια μάλιστα εκ των οποίων ενισχύουν το Γ.Ν.Λ σε κύρος και ποιότητα, το οποίο θα πληγεί ανεπανόρθωτα αν συνεχίσει η αποδόμησή τους”.

Συνεχίζοντας η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, τονίζει: “Είναι σαφές πλέον ότι και μετά τον πρόωρο θάνατο του συναδέλφου Γιώργου Παρούτογλου, ο οποίος είχε θέσει στόχο ζωής την επαναλειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Λ, είναι πλέον ανοικτός ο δρόμος της σχεδιασμένης υποβάθμισης της Γαστρεντερολογικής Κλινικής και κατ’ επέκταση και «σε απώτερο χρόνο», όπως ορθώς αναφέρεται στην επιστολή, και της αμφισβήτησης αυτής καθ’ εαυτής της ύπαρξης του Γ.Ν.Λ,  τουλάχιστον με την δομή και το στίγμα, τα οποία οι εργαζόμενοι του προσπαθούν να διατηρήσουν, να στηρίξουν και να ενισχύσουν.

Η Ένωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων και Κέντρων Υγείας Λάρισας, όλοι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Λ, το υγειονομικό κίνημα, ο λαός της Λάρισας δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και μέσω αυτής, την σχεδιαζόμενη αλλαγή του χαρακτήρα του Νοσοκομείου με σκοπό την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον χώρο της υγείας, οι οποίοι ειδικά στην Λάρισα είναι υπερδραστήριοι.

Γιατί «Τέμπη» υπάρχουν παντού, όπου μπαίνουν στη ζυγαριά τα κέρδη και η ανθρώπινη ζωή. Κι έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το «έγκλημα» σε βάρος της ζωής του λαού”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος