Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος Αγιάς

Array

Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία ζητά ο δήμος Αγιάς, ενώ ήδη σχεδιάζεται η από κοινού επιστολή από τους δήμους Αγιάς, Τεμπών και Νοτίου Πηλίου προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή.

Οπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο δήμαρχος Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, το 80% της παραγωγής κάστανου στις περιοχές των δήμων Αγιάς και Τεμπών, έχει χαθεί από την κακοκαιρία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχθεί ο δήμος ΑγιάςΌσον αφορά ειδικότερα τις καταστροφές που προκλήθηκαν ο κ. Γκουντάρας, ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος προς την Παλιουριά αποκαθίσταται, όπως καθαρίζονται και οι δρόμοι από φερτά υλικά προς την Βελίκα και τον Αγιόκαμπο. “Εχουμε ζημιές σε 30 σπίτια σε 6 μονάδες ενοικιαζόμενων δωματίων και σε κάποια καταστήματα εστίασης”, σημείωσε ο δήμαρχος Αγιάς και πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων για την απομάκρυνση των φερτών υλικών από το παραλιακό οδικό δίκτυο, το ενδιαφέρον στρέφεται στην αγροτική οδοποιία, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες να κατευθυνθούν στα καστανοπερίβολα για να μπορέσουν να συγκομίσουν ότι έχει απομείνει από τη σοδειά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος