Σε χαμηλούς ρυθμούς οι εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Λάρισας – Μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας όσων νοσούν

«Τα νοσοκομεία της Λάρισας βρίσκονται σε ρυθμό ρελαντί». Στην απάντησή του αυτή μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας ο καθηγητής Αιματολογίας και Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας σε ότι αφορά τις εισαγωγές νοσούντων από κορονοιό, δεν έκρυψε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία μετάδοσης του ιού στην περιοχή, σημειώνοντας ωστόσο πως «ο ιός θα μας ταλαιπωρήσει ακόμα για καιρό».

Ο αριθμός των εισαγωγών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχει μεν αυξηθεί αλλά παραμένει μονοψήφιος. Στην περασμένη εφημερία του ιδρύματος έγιναν 8 εισαγωγές για νοσηλεία, ευτυχώς καμία από αυτές στη Μ.Ε.Θ. όταν το προηγούμενο διάστημα της ύφεσης οι εισαγωγές ήταν 2 με 3 καθημερινά.

Ωστόσο, ο κ. Βασιλόπουλος παρατήρησε πως ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευoμένων είναι μικρότερος και τα συμπτώματα με τα οποία μεταφέρονται στο νοσοκομείο είναι ηπιότερα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων αλλά και το γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι δύσκολα μετακινούνται. Επίσης κατέθεσε την άποψή του πως ο εμβολιασμός θα πρέπει να καταμεριστεί μεταξύ των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων και του επαγγελματικά ενεργού πληθυσμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος