Σε απόγνωση οι καλλιεργητές στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι Ελασσόνας

Σε απόγνωση βρίσκονται οι καπνοκαλλιεργητές στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι Ελασσόνας καθώς η γεώτρηση που βρίσκεται στη θέση “Μπάρα”, από την οποία αρδεύουν τα χωράφια τους, δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο της ΔΕΗ.Σε απόγνωση οι καλλιεργητές στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι Ελασσόνας
Παρά τις προσπάθειές των τοπικών φορέων και τις υποσχέσεις των υπευθύνων για λύση του προβλήματος,  η πομώνα δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί και οι αγρότες δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους, τις λεγόμενες αβραγιές, με κίνδυνο να χάσουν τα φυτά και την χρονιά τους.

Σε απόγνωση οι καλλιεργητές στο σεισμόπληκτο Μεσοχώρι Ελασσόνας
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της σεισμόπληκτης Κοινότητας Μεσοχωρίου του Δήμου Ελασσόνας, Γιάννης Ζαρλαδάνης, τόνισε ότι “οι καπνοκαλλιεργητές της περιοχής εκπέμπουν σήμα κινδύνου καθώς αν δεν ηλεκτροδοτηθεί η γεώτρηση στη θέση “Μπάρα”, τότε θα χαθούν τα φυτά οι λεγόμενες αβραγιές και συγχρόνως όλη η χρονιά τους. Παρακαλούμε τους υπεύθυνους, τον αρμόδιο υπουργό, να επιληφθεί του προβλήματος και να δοθεί λύση, άμεσα.
Χάσαμε τα σπίτια μας με τον σεισμό, είναι κρίμα να χάσουμε και την καλλιέργεια από την οποία ζούμε τις οικογένειες μας. Αυτό που ζητάμε είναι να ηλεκτροδοτήσει ο εργολάβος τη γεώτρηση, αφού όλα τα υπόλοιπα έχουν ρυθμιστεί. Η γραμμή με κολώνες είχε ολοκληρωθεί από πέρσι τον Αύγουστο και από τον Δήμο Ελασσόνας έχουν γίνει οι απαραίτητες συμβάσεις – υπογραφές με την ΔΕΗ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος