Σ. Πέτσας: Πάνω από 330 εκ. ευρώ το αναπτυξιακό “πακέτο” για την Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλία

Ξεπερνά τα 330 εκ. ευρώ το αναπτυξιακό “πακέτο” για την στήριξη της Αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, στο πλαίσιο της συνάντησής του το πρωί της Παρασκευής με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Θεσσαλία περιλαμβάνει πάνω από 570 έργα αρκετών δισ. ευρώ, εκ των οποίων πάνω από 330 εκατ. ευρώ αφορούν σε έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται, συμπλήρωσε, ο αν. υπουργός για έργα αγροτικής οδοποιίας σε δήμους όπως ο δήμος Κιλελέρ, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως η ύδρευση στον δήμο Φαρσάλων που χρηματοδοτείται με 21 εκ. ευρώ.

Σ. Πέτσας: Πάνω από 330 εκ. ευρώ το αναπτυξιακό “πακέτο” για την  Αυτοδιοίκηση στη Θεσσαλία
Ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσας με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχο Κιλελέρ, Θ. Νασιακόπουλο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, δήμαρχο Τρικκαίων, Δ. Παπαστεργίου στα γραφεία της ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα

Ο κ. Πέτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ύψους 35 εκ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ χαρακτήρισε το θέμα της ενίσχυσης των ΟΤΑ με προσωπικό ως θέμα προτεραιότητας για την κυβέρνηση, για το οποίο προχωρούν οι διαδικασίες έκδοσης των σχετικών προκηρύξεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θαν. Νασιακόπουλος έθεσε ζητήματα που έχουν σχέση με την στήριξη των ΔΕΥΑ της χώρας για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από το κόστος διανομής του νερού, το οποίο έχει εκτοξευθεί κατά 120%, καθώς και την προώθηση των αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης για την λειτουργία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και ζητήματα που έχουν σχέση με τις προσλήψεις προσωπικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος