Ρ. Μαρούδας: Να δοθεί προκαταβολή άμεσα για τις ζημιές του παγετού

Με μαζική συμμετοχή και τρακτέρ διαμαρτυρήθηκαν χθες οι αγρότες, κυρίως από την Επαρχία Τυρνάβου, ενώνοντας τη φωνή τους με τους εργαζόμενους ενάντια στο εργατικό νομοσχέδιο, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρ. της ΕΟΑΣΝΛ, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι υπάρχουν χωράφια στον Τυρνάβο και σε άλλες περιοχές που ο παγετός δεν άφησε τίποτα. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ προβλέπει αποζημίωση για το 61% της παραγωγής και ζήτησε αλλαγή του κανονισμού.

“Να δοθεί άμεσα προκαταβολή στους πληγέντες αγρότες με βάση το στρέμμα και όταν ολοκληρωθούν τα πορίσματα να γίνει η εκκαθάριση. Επίσης, να συμψηφιστούν όσα χρωστούν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις και να ανασταλεί η ισχύς των άρθρων 7 και 9 του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, προκειμένου να βρεθεί τρόπος για μεγαλύτερη αποζημίωση” είπε ο κ. Μαρούδας σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για καταβολή του 40% των αποζημιώσεων για τον παγετό ως το τέλος Ιουλίου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ