“Ταξίδι Ελπίδας” για την αντιμετώπιση της άνοιας

Με διακεκριμένους επιστήμονες στο πάνελ των ομιλητών και με τη συμμετοχή πολλών Λαρισαίων που κατέκλυσαν την αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, η εκδήλωση «Ταξίδι Ελπίδας» για την αντιμετώπιση της άνοιας.

Ομιλητές ήταν ο  Κωνσταντίνος Λυκέτσος, καθηγητής, κάτοχος της ονομαστικής έδρας Elizabeth Plank Althouse του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Ιατρικής Ακριβείας για τη Νόσο Αλτσχάιμερ, η Παρασκευή Σακκά, νευρολόγος-ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, πρόεδρος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια και Νόσο Alzheimer, διευθύντρια του Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου του Νοσοκομείου «Υγεία», ο  Νικόλαος Σκαρμέας, καθηγητής Νευρολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Ευθύμιος Δαρδιώτης, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και επικεφαλής του Ειδικού Κέντρου Ημέρας Alzheimer Λάρισας-ΕΠΑΨΥ.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση φροντιστών ατόμων με άνοια, αναφορικά με τις προκλήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννώνται από την καθημερινή φροντίδα των αγαπημένων τους προσώπων. Ο δημόσιος διάλογος εστίασε σε  ζητήματα ενημέρωσης και πληροφόρησης γύρω από την άνοια, τη διαχείριση του ψυχικού φορτίου του φροντιστή και τον κοινωνικό αντίκτυπο. Η αναγνώριση, η αποδοχή και η εξωτερίκευση των ποικίλων συναισθημάτων που προκύπτουν στα πλαίσια της φροντίδας ατόμων που ζουν με άνοια, αποτελεί μια σημαντική ψυχοσυναισθηματική διεργασία για τους φροντιστές.

Tην εκδήλωση διοργάνωσαν το Ειδικό Κέντρο Ημέρας Alzheimer Λάρισας – ΕΠΑΨΥ, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στη Νόσο Alzheimer και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος