“Στον αέρα” λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων 520 φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας, ζητώντας να αναγνωριστούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα για να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο, όπως υποστήριξαν, τα πτυχία που λαμβάνου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές μέσα από τον υπό σύσταση Σύλλογο τους, ξεκαθάρισαν ότι 520 άτομα της Σχολής τους βρίσκονται επί της ουσίας “στον αέρα” με την ολοκλήρωση της πενταετούς φοιτήσεως τους, αφού δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Μάλιστα στη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Β. Πινακά, παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα, στο οποίο επισημαίνονταν μεταξύ άλλων: “Από το 2019 έως και σήμερα γίνεται κάθε χρόνο δεκτός ένας μεγάλος αριθμός εισακτέων, οι οποίοι θεωρούσαν ότι θα λάβουν πτυχίο με σκοπό να μπορούν να εργάζονται πάνω στο τομέα που σπούδασαν. Σήμερα πια, και αφού η χρονιά του 2022 φτάνει στο τέλος της, μας γίνεται γνωστό πώς δεν έχουν αναγνωρισθεί ακόμη τα επαγγελματικά δικαιώματα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω δημιουργείται ένα σοβαρότατος προβληματισμός στους φοιτητές και αυτό ενδέχεται να δημιουργήσει συγκρούσεις και περαιτέρω ενέργειες ως προς την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Ακόμη, γίνεται κατανοητό πώς με την αποφοίτηση των πρώτων αποφοίτων του πλέον πανεπιστημιακού τμήματος χαίρουν πλήρης άγνοιας για το τι μέλλει γενέσθαι.

“Στον αέρα” λόγω επαγγελματικών δικαιωμάτων 520 φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας – ΑγροτεχνολογίαςΦοιτητές και φοιτήτριες επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους ένα τμήμα πολλά υποσχόμενο που όμως η πολιτεία έχει κρατήσει στάσιμο και βαλτωμένο στις υποσχέσεις.
Φοιτητές όλων των ετών που υπέθεσαν το προφανές, πώς ένα εκπαιδευτικό και δη, ΑΝΩΤΑΤΟ, ίδρυμα, δεν μπορεί παρά να είναι καλό για το μέλλον τους, έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, που τους βγάζει λάθος.
Είναι, βλέπετε, μεγάλο πράγμα να σου γκρεμίζουν τα όνειρα, να σου λένε πως καταναλώνεις χρόνο, κόπο, χρήμα, πόρους για ποιο λόγο; Για το τίποτα. Για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω σας θέτουμε τα εξής ερωτήματα. Πού είναι η πολιτεία;
Με ποιο τρόπο η πολιτεία στηρίζει τη νέα γενιά, της δίνει κίνητρα να παλέψει για το αύριο; Για ποιο λόγο μας ορίσατε ως Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χωρίς να μας έχετε αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα που μας αντιστοιχούν;
Τα συναισθήματα που επικρατούν για το μέλλον είναι ανασφάλεια , άγχος, φόβος και απογοήτευση. Πρώτα από όλα, απογοήτευση γιατί η γενιά στην οποία θα έπρεπε να εστιάσετε ως φορείς περισσότερο από κάθε άλλη είναι αυτή στην οποία είμαστε μέλη της και εμείς.
Γίνεται καθημερινά λόγος για έναν προβληματικό πρωτογενή τομέα που όμως αποτελεί και πρέπει να αποτελεί βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Παρ ‘όλα αυτά, εσείς οι ίδιοι που μιλάτε για αγροτική πολιτική, ενίσχυση των νέων αγροτών και πολλά άλλα, αποδεικνύετε περίτρανα ότι αδιαφορείτε”.
Ο κ. Πινακάς από την πλευρά του δεσμεύθηκε ότι θα προωθηθεί το σχετικό υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος