“Ο,τι θυμάμαι, χαίρομαι” από το Θεσσαλικό Θέατρο με την υπογραφή του Κ. Τσιάνου

Κλασική επιθεώρηση, ένα θεατρικό είδος που έχει σημαδέψει την πορεία του, παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο αυτό το καλοκαίρι. “Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι”, ο τίτλος της παράστασης, τα κείμενα και τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος.

H σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, χρώματα και εικόνες που αναβιώνουν την ιστορικότητα της πόλης της Λάρισας και τονίζουν την διαχρονική της λαμπρότητα σε έναν κόσμο ονείρου, αναμνήσεων και φαντασίας.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 6 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο της «Αυλής του Μύλου» και θα συνεχίσει με καθημερινές παραστάσεις από Δευτέρα – Παρασκευή, μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Το πρώτο δεκαήμερα του Αυγούστου θα ταξιδέψει σε σημαντικούς θεατρικούς χώρους του νομού, αλλά και της θεσσαλικής περιφέρειας.

Ο Κ. Τσιάνος σημειώνει χαρακτηριστικά:

“Ο,τι θυμάμαι, χαίρομαι” από το Θεσσαλικό Θέατρο με την υπογραφή του Κ. Τσιάνου“Ό,τι θυμάμαι χαίρομαι. Και θυμάμαι έντονα τα νεανικά και εφηβικά μου χρόνια που τα πέρασα σε μια φτωχογειτονιά της Λάρισας στη δεκαετία του ’50 και χαίρομαι.

Μια εποχή που αν και ήταν βαθιά πληγωμένη απ’ τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο σπαραγμό, ο ταλαίπωρος Έλληνας προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του και για να ξεγελάσει τη μιζέρια του, την βόλευε όπως – όπως ψευτοδουλεύοντας και με μικροδιασκεδάσεις.

Χαρακτηρίστηκε σαν δεκαετία της αθωότητας μόνο που δεν ήταν και τόσο αθώα. Η κυβερνητική αστάθεια, το παλάτι, η αστυνομοκρατία, ο τραμπουκισμός, οι πολιτικές συνομωσίες, οι μαζικές δίκες, οι εκτελέσεις, οι εξορίες, η απελπιστική ανεργία, η φτώχεια, η υποτίμηση της δραχμής στο 100%, η εσωτερική μετανάστευση στα αστικά κέντρα, η φυγή στην ξενιτειά, το πιστοποιητικό των κοινωνικών φρονημάτων για εύρεση εργασίας, η λογοκρισία, η μαύρη αγορά πώλησης μωρών σε οικογένειες της Αμερικής, το εκστρατευτικό σώμα του Ελληνικού Στρατού που βρέθηκε στον πόλεμο της Κορέας, ήταν μερικά από τα δεινά που ταλαιπώρησαν τον Λαό μας. Με όλες αυτές τις μνήμες θέλησα να δημιουργήσω ένα γοητευτικό έργο, με νοσταλγία, γέλιο και συγκίνηση για τους συντοπίτες μου”.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΑΝΟΣ

Σκηνικά – Κοστούμια: ΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΙΩΝΑΣ

Φωτισμοί: ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Βοηθός Σκηνοθέτη: ΕΙΡΗΝΗ ΖΓΟΥΡΗ

Προβολές: ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Κατασκευή Κοστουμιών: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΙΣΗ

Κατασκευή Σκηνικού: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΚΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφίες παράστασης: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΓΛΟΠΟΥΛΟΣ,

Τρέιλερ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΛΑΣ Life of Film productions,

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ηθοποιοί: Βασίλης Καρμίρης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αθηνά Σακαλή, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

Υπεύθυνος Παραγωγής : ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος