“Μάζεψαν” 3 τόνους νεκταρίνια από χωράφι στον Τύρναβο- Μάστιγα οι κλοπές καρπών

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί συνεχιζόμενη δράση αγνώστων, που “συγκομίζουν” τους  καρπούς των δέντρων λίγο πριν τη συλλογή τους από τους ιδιοκτήτες αγρότες.

Δεν συμπληρώθηκαν τρεις εβδομάδες που άγνωστοι “συνέλεξαν” 8 τόνους νεκταρίνια από περιβόλι αγρότη στον Τύρναβο Λάρισας προκαλώντας οικονομική ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ και σήμερα ένα νέο περιστατικό στην ίδια περιοχή έγινε γνωστό. Αγρότης πήγε στο χωράφι του και διαπίστωσε πως τα νεκταρίνια που θα μάζευε σε λίγες ώρες, είχαν κάνει φτερά. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο περιστατικά είναι πως οι άγνωστοι δράστες στην πρώτη περίπτωση έδρασαν βράδυ ενώ στη δεύτερη, μέρα μεσημέρι. Οι επιτήδειοι μάζεψαν 3 τόνους νεκταρίνια που μεταφράζεται σε οικονομική ζημία άνω των 3.000 ευρώ.

Το θράσος των επιτήδειων δεν έχει προηγούμενο. Με αγροτικά αυτοκίνητα και ικανό αριθμό ατόμων κινούνται στις σειρές ανάμεσα στα δέντρα και συλλέγουν όσο μεγαλύτερες ποσότητες γίνεται. Τα περιστατικά γίνονται συχνότερα τα τελευταία χρόνια, οι αγρότες όμως δεν ελπίζουν να πάρουν πάλι πίσω την παραγωγή τους καθώς οι δράστες φροντίζουν και πωλούν αμέσως τη “σοδειά τους”.

Η κλοπή της παραγωγής τους πριν την συγκομιδή φέρνει σε απόγνωση τους παθόντες και κινητοποιεί πολλούς παραγωγούς, που σε συνεννόηση με άλλους ντόπιους προσφεύγουν στη λύση των εταιριών security τις ημέρες συγκομιδής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος