“Λουκέτο” σε 5 καταστήματα στη Θεσσαλία – 15.000 έλεγχοι έγιναν σε μια εβδομάδα

Ξεπέρασαν τις 15.000 οι έλεγχοι που έγιναν κατά την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας στην Θεσσαλία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα από τις 8 έως 14 Νοεμβρίου, από υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας πραγματοποιήθηκαν 15.041 έλεγχοι, εκ των οποίων 3.980 σε καταστήματα. Συνελήφθησαν 2 άτομα, αναστάλθηκε η λειτουργία 5 καταστημάτων και βεβαιώθηκαν 261 παραβάσεις.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν αναλυτικότερα στα εξής: 226 για μη χρήση μάσκας, 7 για περιορισμό μετακίνησης, 18 για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, 1 για μη τήρηση των κανόνων υγιεινής σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 3 για εξυπηρέτηση πελατών εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά, 5 σε πελάτες που στερούνταν των απαραίτητων πιστοποιητικών και 1 για εξυπηρέτηση υπεράριθμων πελατών σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε σχέση με το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος