“Λογοτεχνική γωνιά” στη Λάρισα – Συναντήσεις στο Λογοτεχνικό καφενείο

Το Λογοτεχνικό Καφενείο είναι ένα νέο πρόγραμμα σε τακτική βάση που ξεκινά από τις 13 Οκτωβρίου στις 19:00 στην πρόσφατα εγκαινιασμένη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων,  Λογοτεχνική Γωνία, (Γαληνού και Φαρμακίδου).

Το πρόγραμμα, θα πραγματοποιείται εβδομαδιαία, κάθε Πέμπτη στις 19 :00.

Το λογοτεχνικό καφενείο θα λειτουργεί ως μια ανοιχτή, άτυπη συνάντηση Λαρισαίων ποιητών, συγγραφέων, αλλά και φίλων της λογοτεχνίας.

Το πρόγραμμα αποτελείται από live αναγνώσεις με open mic, καθώς και συζητήσεις, διαλόγους και αντιπαραθέσεις σχετικά με τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τα συναφή θέματα.

Στόχος του Λογοτεχνικού Καφενείου είναι η λογοτεχνία να χαίρει παρουσίας στην καθημερινότητα της πόλης, να δημιουργηθεί ένας χώρος συζήτησης για τη συγγραφή και τις εκδόσεις και να εκλαϊκεύσει τη λογοτεχνία.

Επίσης, οι νέες φωνές τις πόλης και της Θεσσαλίας, να μπορούν σε ένα ζεστό περιβάλλον με ασφάλεια να παρουσιάζουν το έργο τους και να αλληλεπιδρούν με ήδη αναγνωρισμένους αλλά και με άλλους νέους λογοτέχνες. Η ανάδειξη νέων φωνών είναι ένας από τους στόχους αυτής της διαδικασίας.

Συντονιστές του λογοτεχνικού καφενείου είναι ο ποιητής, εκδότης της Θράκας και καλλιτεχνικός διευθυντής για το λογοτεχνικό πρόγραμμα του Πολυχώρου,  Θάνος Γώγος, ο ποιητής Αντώνης Ψάλτης και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Λάμπρος Αναγνωστόπουλος.

Αν ενδιαφέρεστε να πιείτε καφέ μαζί μας ή  συμμετάσχετε, είτε διαβάζοντας έργο σας, είτε προτείνοντας ένα θέμα για συζήτηση, είτε με νέες ιδέες για το πρόγραμμα της επόμενης συνάντησης, όπως και εκδηλώσεων στον χώρο, ελάτε να μας συναντήσετε στη Γωνία της Λογοτεχνίας!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος