“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία

Με 13 κεριά που άναψαν και 13 λευκά μαντήλια στην μνήμη των 13 θυμάτων της έμφυλης βίας κατά τη διάρκεια του 2021, συνεχίστηκαν σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώθηκαν από το κοινωνικό εθελοντικό δίκτυο “#Κανείς_Μόνος” και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγώνα, κατά της έμφυλης βίας.
“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία
Όπως ανέφερε μάλιστα η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και εκ των πρωτεργατών του Εθελοντικού Δικτύου #Κανείς_Μόνος κ. Ε. Λιακούλη, σχολιάζοντας και το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των γυναικών, η Πολιτεία θα πρέπει να βοηθήσει τις γυναίκες, που υφίστανται βία να ορθοποδήσουν και να πραγματοποιήσουν τα δικά τους βήματα στην κοινωνία, ώστε να μην επιστρέψουν ξανά στο νοσηρό περιβάλλον που βιώνουν.
“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή των εθελοντών του δικτύου #Κανείς_Μόνος, του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας και του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, της Γυναικείας Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ΙnDonnation», της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Θεσσαλίας, της Επιτροπής Ισότητας και του Συμβουλευτικού Σταθμού Δήμου Λαρισαίων, καθώς και εθελοντικών ομάδων της πόλης.
“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε κοινωνικό σποτ, που δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε από εθελοντές καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, με μήνυμα κατά της κακοποίησης, δρώμενο από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του Εργαστηρίου Ζωής, που περιελάμβανε κείμενα, που αναφέρονται στην έμφυλη βία. Επίσης παρουσιάστηκε το έργο των δομών υποδοχής και αντιμετώπισης των κακοποιημένων γυναικών της περιοχής.
“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία
Στην εκδήλωση εμφανίστηκε η Γυναικεία Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «ΙnDonnation», η οποία παρουσίασε μουσικά ακούσματα, με μηνύματα κατά της βίας.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη διανομή φυλλαδίων και αναμνηστικών δώρων στους συμμετέχοντες, στο πλαίσιο στοχευμένης ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού.
Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι από το πρωί της Πέμπτης σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, στην Κεντρική Πλατεία μοιράζονταν έντυπο υλικό από εθελοντές με σημαντικές πληροφορίες για το θέμα όπως για τις δομές της πόλης, στις οποίες μπορούν να απευθυνθούν σε περίπτωση που είτε οι ίδιοι είναι θύματα κακοποιητικών συμπεριφορών, είτε έχουν αντιληφθεί φαινόμενα κακοποίησης τρίτων ανθρώπων.
“#Κανείς_Μόνος” ενάντια στην έμφυλη βία
Στόχος της συγκεκριμένης, πολυθεματικής καμπάνιας ενημέρωσης μέσα από την παρουσίαση δεδομένων, αλλά και μέσα από την τέχνη, ήταν αφενός η ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού και η καλλιέργεια κουλτούρας αλληλεγγύης στα θύματα της έμφυλης βίας και αφετέρου, η στήριξη των θυμάτων, με ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησής τους και με γνωστοποίηση όλων των δομών που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος