Πρώτο καλοκαιρινό σχολείο μαθηματικών στη Λάρισα

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας ανακοινώνει τη λειτουργία του 1ου Καλοκαιρινού Σχολείου Μαθηματικών (1st Summer Math Camp), ενός νέου εκπαιδευτικού προγραμματος που αναμένεται να εμπνεύσει και να ενθουσιάσει τους νέους μαθητές.

Το πρόγραμμα, που ακολουθεί τα πρότυπα παρόμοιων επιτυχημένων δράσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, στόχο έχει να να αναδείξει το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα μαθηματικά, σε ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον. Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών θα λειτουργήσει από την 1-5 Ιουλίου στο 4ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, με ώρες λειτουργίας από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ.

Περιλαμβάνει διδασκαλία σε θεμελιώδη και προχωρημένα μαθηματικά θέματα, όπως Άλγεβρα, Γεωμετρία, Συνδυαστική, Πιθανότητες, Θεωρία Αριθμών, Σύνθετα Προβλήματα και θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών. Επιπλέον, οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως Μετεωρολογία, Ρομποτική, Λέσχη Μοντελισμού, Αστροπαρατήρηση, Ομίλος Μπριτζ, Κυνήγι Θησαυρού, Escape Room, Γεωμετρική Ζωγραφική, Επαυξημένη Πραγματικότητα και χρήση της Εικονικής Πραγματικότητας (VR).

Το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Μαθηματικών απευθύνεται σε μαθητές που ολοκλήρωσαν φέτος τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και σε όσους τελείωσαν την Α’ Γυμνασίου. Κάθε μαθητής θα λάβει μια τσάντα που περιλαμβάνει ένα βιβλίο προετοιμασίας, ένα βιβλίο μαθηματικών, τρία περιοδικά της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και αναλώσιμα υλικά.

Τις ημέρες που οι μαθητές θα φιλοξενούνται στο σχολείο, θα φέρουν αναγνωριστικό καρτελάκι για λόγους ταυτοποίησης, το οποίο θα τους δοθεί την μέρα έναρξης του προγράμματος.

Οι γονείς που επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα πρέπει να στείλουν ένα email στο emelarissas@gmail.com, και θα λάβουν απάντηση με τις αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής (συμπλήρωση φόρμας συμμετοχής, υπεύθυνης δήλωσης και καταβολής συμβολικού αντιτίμου). Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Έγκυρες θεωρούνται οι εγγραφές που έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία, όπως περιγράφεται στις οδηγίες. Τονίζεται ότι την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών από και προς το σχολείο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα έχουν οι γονείς τους.

Οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν είναι οι : Ανδρεάδης Παύλος, Αποστολίδης Χάρης, Βαλώζος Νίκος, Βογιατζής Παναγιώτης, Βογιατζής Σεραφείμ, Γκιρλή Δήμητρα, Γκουντούλα Ιωάννα, Γοργόλη Άρτεμις, Δήμου Αντώνης, Ζέρβας Νικόλαος, Θέου Νάντια, Καλέμη Θεοδώρα, Καραβέντζα Φιλιώ, Καραμπάτσας Κώστας, Καρύδας Αχιλλέας, Καστώρης Γιάννης, Καψάλη Αφροδίτη, Κουτσιούλης Νίκος, Κοφίνας Στέλιος, Λιάπης Βασίλης, Λύκος Σπύρος, Μάλαμα Σίσσυ, Μπακαρού Σταυρούλα, Μπακογιάννης Κωνσταντίνος, Νταχμίρη Ειρήνη, Νταχμίρη Κλεονίκη, Παπαϊωάννου Άγγελος, Παρλάτζα Κατερίνα, Πατσιούρα Βανέσσα, Σαμπάνη Μαρία, Σδράκας Βασίλης, Σκόδρας Στέργιος, Σταμάτη Μαρία, Συνεφακόπουλος Αχιλλεύς, Ταρταμπούκα Σταυρούλα, Τερζόπουλος Σωτήρης, Τζαμουράνη Κωνσταντίνα, Τσαβές Κώστας, Τσιώτη Κωνσταντίνα, Χλιάπης Δημήτρης, Χρηστίδης Γιώργος.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6976584790, 6974731884, 6971590448

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος