Πρόταση για ένταξη των Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο “Προετοιμασία φακέλου και τον καθαρισμό σχεδίου δράσης για την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO” υπέγραψαν σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία και του γενικού διευθυντή του ΟΦΥΠΕΚΑ Ιωάννη Μητσόπουλο.Πρόταση για ένταξη των Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την καλή συνεργασία τους, δηλώνοντας ότι “από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει την συνδρομή του Υπουργείου για την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO, γιατί θα δημιουργηθούν συνθήκες μεγάλης επισκεψιμότητας”.
Στις προοπτικές που ανοίγονται από την ένταξη της περιοχής Μετεώρων και Πύλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO, αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, επισημαίνοντας ότι “το Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι μια πλατφόρμα μια βάση η οποία συγκεντρώνει όχι μόνο επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων , από Πανεπιστήμια, ιδρύματα, οργανισμούς και σχολές αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον από όλο τον πλανήτη. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε γεωλογικούς θησαυρούς, τους οποίους, δυστυχώς, για πολλά χρόνια, τους παραμελούσαμε, η απλώς τους αγνοούσαμε . Αυτό, δεν συμβαίνει εδώ στη Θεσσαλία. Ο κ. Αγοραστός με τον οποίο συνεργαζόμαστε για πολλά πράγματα και αποδοτικά. Από την πρώτη στιγμή μας είχε πει, τα Μετέωρα και η Πύλη να μπούνε στην UNESCO . Εμείς, ανταποκριθήκαμε χρηματοδοτούμε τον φάκελο της υποψηφιότητας και μετά θα δούμε πως θα αξιοποιήσουμε την ανάδειξη και την φύλαξη. Ο γεωλογικός τουρισμός θεωρείται από τους ειδικούς μια από τις τρεις ανερχόμενες παγκοσμίως τουριστικές τάσεις, ποιο ψηλά και από τον παραδοσιακό τουρισμό αναψυχής. Είμαστε, έτοιμοι να προστατεύσουμε να αναδείξουμε, να χρηματοδοτήσουμε και να ενισχύσουμε, πάντα μαζί με την περιφέρεια Θεσσαλίας αυτόν τον θησαυρό”.
Να σημειωθεί ότι σήμερα η Ελλάδα, είναι προικισμένη με μοναδικά και θαυμαστά παγκοσμίως φυσικά μνημεία. Επτά τόποι είναι μέχρι στιγμής ενταγμένα στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO. Πρόκειται για το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου, το Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, το Εθνικό Πάρκο Χελμού-Βουραϊκού, ο Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου , το Απολιθωμένο Δάσος Αγίου Νικολάου στη Λακωνία, το Γεωπάρκο Γρεβενών Κοζάνης “Τηθύς” και Γεωπάρκο Κεφαλονιάς -Ιθάκης σας προσφέρουν την ευκαιρία να θαυμάσετε τον οίστρο της φύσης και να περιπλανηθείτε σε φαινόμενα εκατομμυρίων ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος