Προσλήψεις γεωπόνων στον ΕΛΓΑ Λάρισας για τις εκτιμήσεις των ζημιών από το χαλάζι

Ακόμη 20 Γεωπόνοι με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας προστίθενται στο δυναμικό του ΕΛΓΑ Λάρισας προκειμένου να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η διαδικασία εκτίμησης των μεγάλων ζημιών που προκάλεσαν οι χαλαζοπτώσεις των τελευταίων 15 ημερών σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στις επαρχίες Ελασσόνας, Τυρνάβου, Φαρσάλων και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και την επαρχία Αλμυρού Μαγνησίας.

Με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου προσλαμβάνονται από σήμερα 130 Γεωπόνοι συμβασιούχοι, οκτάμηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με ανθρώπινο δυναμικό , ώστε με ταχύτητα να εξελιχθεί το εκτιμητικό έργο του Οργανισμού, μετά από τις ζημίες τις οποίες προκάλεσε στις καλλιέργειες φυτικού κεφαλαίου η πρόσφατη κακοκαιρία “Genesis”.

Ειδικότερα προσλαμβάνονται για την εκτίμηση των ζημιών στη Δυτική Μακεδονία, 35 Γεωπόνοι στο Υποκατάστημα Κοζάνης και αντιστοίχως για τις ζημιές στις καλλιέργειες άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων στα Υποκαταστήματα: Βεροίας: 25, Λάρισας: 20, Αλεξανδρούπολης :15, Θεσσαλονίκης: 12, Πάτρας :8, Ηρακλείου:5, Καβάλας:5 και Τρίπολης: 5.

Κατόπιν συνεργασίας του Προέδρου του ΕΛΓΑ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ Γεώργιο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη ο Οργανισμός είναι σε ετοιμότητα να προκηρυχθούν και νέες θέσεις εκτάκτων Γεωπόνων εάν αυτό απαιτηθεί από την εξέλιξη του εκτιμητικού έργου στις συγκεκριμένες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος