Ενίσχυση πτυχιούχων και δημιουργία τουριστικών ΜΜΕ

Ενημερωτική εκδήλωση για τις δράσεις του ΕΠΑνΕΚ που αφορούν στην “ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)” & στην ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών ΜΜΕ”, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (ΑΕΔΕΠ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λάρισας.

Ενίσχυση πτυχιούχων και δημιουργία τουριστικών ΜΜΕ
Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπέμπης, ενώ ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων στους ενδιαφερόμενους.
Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα ενίσχυσης για την ίδρυση και λειτουργία νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων διατίθεται ένα κονδύλι της τάξεως των 120 εκ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Δικαιούχοι της δράσης είναι επιχειρήσεις που θα συσταθούν από την ημερομηνία έκδοσης της προκήρυξης καθώς και τουριστικά καταλύματα που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας και δεν έχουν αναπτύξει καμία οικονομική δραστηριότητα.
Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 25.000 – 400.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από 45% – 50% των επιλέξιμων δαπανών. Η έναρξη της υποβολής των προτάσεων ξεκινά στις 18 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 28 Μαρτίου του 2018.
Ενίσχυση πτυχιούχων και δημιουργία τουριστικών ΜΜΕ
Για το δεύτρο πρόγραμμα που αφορά στην αυτοαπασχόληση πτυχιούχων Γ’θμιας Εκπαίδευσης ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 80 εκ. ευρώ για την επικράτεια. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν άνεργοι, μισθωτοί αυτοαπασχολούμενοι με επιδότηση ως και 60% του προϋπολογισμού καθως και αυτοαπασχολούμενοι εως 40% του προϋπολογισμού για την ενίσχυση υφιστάμενης επιχείρησης ή την ίδρυση νέας σε συνεργατικό σχήμα.
Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 5.000 – 25.000 ευρώ για ένα δικαιούχο και εως 40.000 ευρώ για συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και 50.000 ευρώ για συνεργασίες άνω των 3 ατόμων. Η τρίτη περίοδος του προγράμματος “τρέχει” ήδη από τις 8 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 13 Δεκεμβρίου.
Στην εκδήλωση έγινε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων και ακολούθησε συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους, ενώ αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεβρίου στα Τρίκαλα και για τις 7 Δεκεμβρίου στην Καρδίτσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος