Πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων & εντοπισμού ζωονόσων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπογράφεται εντός των ημερών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων που στοχεύει  στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και του ζωικού κεφαλαίου.

Η  σύμβαση του έργου, που θα υπογραφεί από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αφορά στην «Περισυλλογή, διαχείριση ή και αποτέφρωση κάθε είδους νεκρών ζώων, κατασχεθέντων προϊόντων και τη λήψη δειγμάτων εγκεφαλικού ιστού από νεκρά βοοειδή και αιγοπρόβατα». Το πρόγραμμα είναι τριετούς διάρκειας, με συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ, χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους και καλύπτει και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας.

Πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων & εντοπισμού ζωονόσων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι « με έναν τηλεφώνημα, ο ενδιαφερόμενος καλεί τον Φορέα Διαχείρισης για να παραλάβει το νεκρό ζώο. Παράλληλα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να γίνονται αναλύσεις και έλεγχος της αιτίας θανάτου σε ύποπτα περιστατικά για τον έγκαιρο εντοπισμό νόσων όπως η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών και αιγοπροβάτων. Δημιουργείται έτσι ένα Μητρώο για τη συστηματική καταγραφή κρουσμάτων και θανάτων. Είναι ένα κατεξοχήν φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα, που βελτιώνει την ασφάλεια στους δρόμους, προστατεύει τη δημόσια υγεία και εξυπηρετεί τους κτηνοτρόφους. Ένα πρόγραμμα με μεγάλη σημασία για την Θεσσαλία, που αριθμεί τον μεγαλύτερο αριθμό αιγοπροβάτων και βοοειδών στη χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος