Πρεμιέρα την Παρασκευή για τις διήμερες εκδηλώσεις της 18ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα

Με μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων ανοίγει αύριο, Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον αίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου η αυλαία της 18ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων.

Ο συνθέτης – ενορχηστρωτής και καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Βόλου Ζαφείρης Κουκουσέλης, θα βρεθεί επί σκηνής με τον σπουδαίο ερμηνευτή Βασίλη Αγροκώστα και την αισθαντική ερμηνεύτρια Εύα Παυλακούδη, σε μια συναυλία αφιερωμένη στην ελληνική μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα μουσικό οδοιπορικό μέσα από κλασικά και διαχρονικά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου – μελωδίες που αγαπήθηκαν, και συνεχίζουν να συντροφεύουν. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν πρωτότυπες συνθέσεις του Ζαφείρη Κουκουσέλη, προσθέτοντας μια προσωπική και σύγχρονη διάσταση στη βραδιά.

Πρεμιέρα την Παρασκευή για τις διήμερες εκδηλώσεις της 18ης Γιορτής Χαλβά στα Φάρσαλα

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το αφιέρωμα στους κορυφαίους Θεσσαλούς δημιουργούς: Τον συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και τον στιχουργό Κώστα Βίρβο από τα Τρίκαλα, καθώς και τον συνθέτη Θεόδωρο Δερβενιώτη από τη Ζαγορά Πηλίου – προσωπικότητες που σφράγισαν με το έργο τους το ελληνικό τραγούδι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 18ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων έχει ως εξής:

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου – Κορύφωση της γιορτής. Στις 20:00 θα γίνει η προσέλευση των επισήμων, θα ακολουθήσει ξενάγηση στα περίπτερα, ενώ στις 21:00 θα πραγματοποιηθούν οι επίσημοι χαιρετισμοί. Το εορταστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη συναυλία της αγαπημένης ερμηνεύτριας Ρένας Μόρφη στις 21:30, η οποία αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τις επιτυχίες της.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της παραδοσιακής παρασκευής του χαλβά μέσα από ειδικό εργαστήριο, να δοκιμάσουν το φημισμένο προϊόν σε περίπτερο γευσιγνωσίας αλλά και να το προμηθευτούν από τον χώρο πώλησης. Παράλληλα, στο περίπτερο της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού θα παρέχονται πληροφορίες για τις πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις του Δήμου Φαρσάλων. Επίσης θα λειτουργεί περίπτερο των ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων (Ενημέρωση – Πληροφόρηση).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσει και η προβολή της ιστορίας της Γιορτής Χαλβά, από την πρώτη διοργάνωση μέχρι σήμερα, η οποία θα προηγείται των συναυλιών. Η 18η Γιορτή Χαλβά υπόσχεται να συνδυάσει γεύση, παράδοση και πολιτισμό, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τα Φάρσαλα και τη Θεσσαλία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος