Πώς θα αντιμετωπιστεί η αύξηση των νοσηλειών covid-19 στη Λάρισα

Με τις νέες καθημερινές επιμολύνσεις σταθερά σε τριψήφιο αριθμό, κοντά στις 200 στο Νομό Λάρισας, και με περισσότερους από 170 ασθενείς με κορονοϊό στα δυο δημόσια νοσοκομεία της πόλης, είναι θέμα ωρών η ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της 5ης ΥΠΕ για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο ιδιωτικός τομέας θα δώσει 30 κρεβάτια για καθαρά παθολογικά περιστατικά, ακόμη 30 κρεβάτια για περιστατικά covid και 8 κλίνες ΜΕΘ covid.

Το ΓΝΛ δεν θα μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά covid, όπως είχε γίνει στο προηγούμενο πανδημικό κύμα, αλλά θα συνεχίσει τα χειρουργεία του, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΥΠΕ.

Επιπλέον, σε δυο εβδομάδες περίπου, πρόκειται να ανοίξουν ακόμη 8 κλίνες ΜΕΘ covid στα Νοσοκομεία του Βόλου και των Τρικάλων, ενώ αέρα στο ΕΣΥ δίνει και το άνοιγμα κλινών στη Χαλκίδα.

Χθες το βράδυ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δόθηκαν ακόμη 23 κρεβάτια για απλή νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, με τη μεταφορά της νευρολογικής κλινικής.

Στις τελευταίες εφημερίες ΠΓΝΛ και ΓΝΛ δέχονται από 80 ασθενείς με κορονοϊό το καθένα, που αναζητούν βοήθεια, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το προηγούμενο διάστημα ήταν 30 με 40.

Αυτή τη στιγμή, 18 ασθενείς νοσηλεύονται στην Εντατική στη Λάρισα, 16 σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, 6 παιδιά στην παιδιατρική και οι υπόλοιποι στις απλές κλινικές covid.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος