Πλούσιες εκδηλώσεις στον 9ο Μύλο Παραστατικών Τεχνών

Ένας μήνας απομένει μέχρι την έναρξη του 9ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών- ΣΥΝΘΕΣΗ, του φεστιβάλ που συνδιοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δ. Λαρισαίων και το ΣΜουΘ (Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου).

Χορός, θέατρο, μουσικό θέατρο, συμπεριληπτικό θέατρο, σύγχρονες performances, προβολές ταινιών για τις παραστατικές τέχνες, αλλά και συναυλίες συνθέτουν το δεκαήμερο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και προσκαλούν το κοινό της Λάρισας, να γεμίσει και φέτος τους χώρους του Μύλου του Παππά και άλλους χώρους – τοπόσημα της πόλης, από τις 15 ως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Βόλου και το Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρικάλων, με συντονισμένες δράσεις και κοινή θεματική τη ΣΥΝΘΕΣΗ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Όπως η ίδια η θεματική της ΣΥΝΘΕΣΗΣ και οι τάσεις του σύγχρονου πολιτισμού υπαγορεύουν, τα όρια μεταξύ των τεχνών γίνονται στο φετινό πρόγραμμα πιο ασαφή, πιο ευέλικτα και διαρκώς επαναπροσδιορίζονται: Πού τελειώνει το θέατρο και ξεκινάει ο χορός; Πότε ο χορός γίνεται performance; Τί είναι συναυλία και τί μουσική παράσταση; Οι παραστατικές τέχνες προβάλλονται στην οθόνη ή ο κινηματογράφος γίνεται σκηνή;

Οι παρενθέσεις που συνοδεύουν τον τίτλο κάθε εκδήλωσης (θέατρο, χορός, συναυλία κλπ) ας θεωρηθούν μόνο το σημείο εκκίνησης της γνωριμίας μας, με το πολύπλευρο έργο των 100 και πλέον καλλιτεχνών που συμμετέχουν στον 9ο ΜΠαρΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος