“Πλιάτσικο” στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα – Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στη Βουλή

Σημαντικές φθορές που αγγίζουν ή και ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ προκάλεσαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα Λάρισας.

Για το θέμα σε σχετική του ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”, βουλευτής Λάρισας Κ. Βελόπουλος, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων του Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου της Λάρισας, οργή επικρατεί στους συγχωριανούς τους, εξαιτίας του γεγονότος ότι στην περιοχή τους προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές σε μια ακόμη δημοτική εγκατάσταση.
Συγκεκριμένα, μας μετέφεραν οι ως άνω κάτοικοι ότι μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα προκάλεσαν «άγνωστοι», εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η εγκατάσταση είναι αφύλακτη, χωρίς συναγερμό, κάμερες και ηλεκτρικό ρεύμα, αφαίρεσαν καλώδια, κατέστρεψαν μηχανήματα και προκάλεσαν ζημιές που ξεπερνούν τις 100 χιλ. ευρώ”.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα λάβει, ώστε να μην
επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά υλικών καταστροφών στην περιουσία των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Τυρνάβου της Λάρισας;

“Πλιάτσικο” στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού στον Αμπελώνα – Ερώτηση Κ. Βελόπουλου στη Βουλή

Επίσης ο κ. Βελόπουλος σε άλλη ερώτηση του προς τους συναρμόδιους υπουργούς αναφέρεται και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες στον Δήμο Κιλελέρ, μετά τις πρόσφατες καταστροφές και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή τους. “Μας μετέφεραν οι ως άνω ότι ολόκληρες αγροτικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, ηλεκτρικά καλώδια, ακόμα και από τις κολώνες της ΔΕΗ, μέχρι τα ρολόγια για το αγροτικό ρεύμα αποτελούν στόχους από «άγνωστους» επιτήδειους στα χωράφια τους. Καταγγέλλουν οι ως άνω ότι το πρόβλημα αποτελεί χρόνια μάστιγα για την περιοχή τους, καθώς δεν υπάρχει προστασία από την Πολιτεία για τις περιουσίες τους. Ζητούν οι ως άνω αγρότες: α) αστυνομική προστασία των αγροτικών καλλιεργειών τους και του αγροτικού εξοπλισμού τους, β) πάταξη του «κυκλώματος» παραεμπορίου χαλκού στην χώρα μας, γ) αποτροπή «εισαγόμενων» κακοποιών από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες”, καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος