Πηνειάδα Τρικάλων: Το Πάρκο των Ελπίδων

Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε χωριά της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας, πετώντας έξω από τα σπίτια τους εκατοντάδες οικογένειες.

Πηνειάδα Τρικάλων: Το Πάρκο των Ελπίδων

Αυτό που δεν μπόρεσε να καταστρέψει, είναι το μεράκι και τη φαντασία των ανθρώπων που εξακολουθούν να βιώνουν δύσκολες καταστάσεις σε ένα καινούργιο περιβάλλον.

Πηνειάδα Τρικάλων: Το Πάρκο των Ελπίδων

Μεταξύ αυτών και ο Θανάσης Λόης, συνταξιούχος, κάτοικος Πηνειάδας Τρικάλων, ο οποίος δημιούργησε το Πάρκο των Ελπίδων, δίπλα στο κοντέινερ όπου πλέον διαμένει.
“Ο σεισμός της 3ης Μαρτίου μας κατέστρεψε τα σπίτια όχι όμως το μεράκι και τη φαντασία μας για να δημιουργούμε. Ερχόμενος στη νέα κατοικία και θέλοντας να δώσω μία ελπίδα σε όσους χτυπήθηκαν από τον σεισμό, αποφάσισα να δημιουργήσω το “Πάρκο των Ελπίδων”.
Γιατί η Ελπίδα όπως όλοι μας ξέρουμε πεθαίνει πάντα τελευταία. Έτσι πήρα όλες τις κατασκευές που είχα και με τις νέες που δημιούργησα έφτιαξα το “Πάρκο των Ελπίδων”.
Μέσα από αυτές τις δημιουργίες και κατασκευές, μαθαίνουμε να αξιοποιούμε πράγματα τα οποία μας φαίνονται άχρηστα. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύονται όλα χρήσιμα και συγχρόνως μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε ιστορία και πολλά άλλα πράγματα που μας κάνουν να ξεπερνάμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, επεσήμανε ο Θανάσης Λόης, που δηλώνει ικανοποιημένος, όπου γονείς με τα παιδιά τους επισκέπτονται το “Πάρκο των Ελπίδων” που αποτελεί μια πραγματική όαση στο μικρό χωριό του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά με τεράστια ιστορία και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα σχετικά με την αρχαία πόλη ΑΤΡΑΞ.

Πηνειάδα Τρικάλων: Το Πάρκο των Ελπίδων

Εκεί που είναι σήμερα η Πηνειάδα, σύμφωνα με τις ιστορικές αναφορές ήταν η πόλη Άτραξ, που γνώρισε μεγάλη ακμή τον 5ο αιώνα π.Χ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος