Πιλότοι από τις ΗΠΑ στην 110 Π.Μ: “Πετάμε φτερό με φτερό με τους Έλληνες πιλότους”

Από τη βάση τους στη Βόρεια Καρολίνα, στις ΗΠΑ, πέταξαν 15 μαχητικά F15 κατευθείαν στη Λάρισα. Είναι η 336 μοίρα Rocketeers και βρίσκονται στην 110 Π.Μ εδώ και τρεις εβδομάδες.

Πιλότοι από τις ΗΠΑ στην 110 Π.Μ: “Πετάμε φτερό με φτερό με τους Έλληνες πιλότους”

Συνεργάζονται και πετούν φτερό με φτερό, όπως λέει ο διοικητής τους Peterson, με τους αεροπόρους της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που πιλοτάρουν F16.

Η συγκεκριμένη μοίρα πετάει για πρώτη φορά στη χώρα μας και η αποστολή τους είναι να πραγματοποιήσουν πτήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και σε όλη την περιοχή της Β.Α Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Πιλότοι από τις ΗΠΑ στην 110 Π.Μ: “Πετάμε φτερό με φτερό με τους Έλληνες πιλότους”

Η εμπειρία είναι πολύτιμη για τους πιλότους της AIR FORCE των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο διοικητής της Μοίρας, καθώς εκπαιδεύονται πετώντας πάνω απ το ιδιαίτερο εδαφικό ανάγλυφο της Ελλάδας με τα πολλά βουνά, τις χαράδρες και τη θάλασσα που εναλλάσονται σε μικρές αποστάσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η μεταστάθμευση και οι συνεκπαιδεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με κοινό στόχο την συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος