Πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων από εκσκαφές και κατεδαφίσεις “τρέχει” η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΕ Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, για την υλοποίηση δράσεων για την καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων που προέρχονται από εκσκαφές και κατεδαφίσεις.

Το έργο με τίτλο: «Πιλοτικό έργο: Ανάπτυξη Τεχνικών Προδιαγραφών δευτερογενών αδρανών υλικών προερχόμενων από Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ)», σκοπός του είναι να επιχειρηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλία η ανάπτυξη τεχνικών προδιαγραφών/προτύπων, στην προσπάθεια αξιοποίησης ανακυκλωμένων αδρανών σε συγκεκριμένες εφαρμογές τεχνικών έργων, όπως, για την παραγωγή σκυροδέματος, σε στρώσεις έδρασης οδοστρώματος από ασύνδετα εδαφικά υλικά, σε στρώσεις οδοστρώματος από ασύνδετα αδρανή υλικά, σε συρματοκιβώτια προστασίας κοίτης, πρανών και επιχωμάτων, ως συστατικό κονιάματος για τη διαμόρφωση χυτού δαπέδου.
«Συνεχίζουμε να αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα με προστιθέμενη αξία και απτά, μετρήσιμα αποτελέσματα που χρησιμοποιούν με «έξυπνο» τρόπο τους φυσικούς πόρους, σέβονται το περιβάλλον και δημιουργούν νέες, «πράσινες» ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης. Συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε τους Φορείς Διαχείρισης, του Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εκπονήσει και υλοποιεί τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη Διαχείριση των Αποβλήτων, που οδηγεί σε πολιτική σχεδόν μηδενικής παραγωγής απορριμμάτων προς ταφή από το 2025 και μέχρι το 2030».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος