Πηγή ζωής και ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, ο Πηνειός ποταμός

Array

Έγινε το βράδυ της Παρασκευής η επίσημη τελετή έναρξης του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να προκύψει χρήσιμα συμπεράσματα και ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης, αξιοποίησης και παρέμβασης της περιφέρειας και του περιβάλλοντος χώρου που περικλείει ο Πηνειός, φιλοδοξώντας να αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο και από την αυτοδιοίκηση.
«Ο ρόλος του Πηνειού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αντίστοιχος με το ρόλο του Νείλου για την Αίγυπτο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργος Κωτσός.
Πηγή ζωής και ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, ο Πηνειός ποταμός
Στην παρουσίαση των 70 εισηγήσεων για τον Πηνειό αναλύθηκαν η ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού, το Υδάτινο σύστημα, οι οικονομικές δραστηριότητες και προοπτικές ανάπτυξης της θεσσαλικής πεδιάδας, ο αναγκαίος ρόλο του νερού στο αστικό και αγροτικό περιβάλλον κ.α.
Πρέπει να αναδείξουμε τη σχέση του Πηνειού με το υδάτινο σύστημα, το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη στη Θεσσαλία. Ιδιαίτερα για τη Λάρισα ο Πηνειός ποταμός μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της πόλης. Είμαστε υποχρεωμένοι να σκύψουμε στο ποτάμι» επεσήμανε η πρόεδρος του συνεδρίου κ. Ρένα Καραλαριώτου.

«Ο Πηνειός έχει δώσει ιστορικές πλημμύρες και πρέπει να λάβουμε τα μέτρα που χρειάζονται για να μην αντιμετωπίσουμε αρνητικά γεγονότα στο μέλλον. Στη ε.γ. Υδάτων εφαρμόζουμε ότι έχει σχέση με την πολιτική του νερού, τη βιώσιμη διαχείριση και την προστασία από τις πλημμύρες που περιλαμβάνει δράσεις οι οποίες αν εφαρμοστούν σωστά μπορούν να μειώσουν τις συνέπειες που προκαλούνται από αυτές» δήλωσε ο κ. Ιάκωβος Γκανούλης ειδικός γραμματέας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πηγή ζωής και ανάπτυξης για τη Θεσσαλία, ο Πηνειός ποταμός
Ο προϊστάμενος της Διοικητικής Μονάδας Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρεμλής στην ομιλία του επέστησε την προσοχή για τους υδάτινους πόρους λέγοντας πως «Οι πόλεμοι στο μέλλον θα είναι πόλεμοι για το νερό» και συνέστησε εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε για τις πλημμύρες.

Στο συνέδριο παρέστη η Υφ. Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και πλήθος κόσμου.
Οι εργασίες του ολοκληρώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος