Περισσότεροι από 1.000 μαθητές από τον Ν. Λάρισας θα λάβουν μέρος στον “Πυθαγόρα”

Το Σάββατο 11 Μαρτίου διεξάγεται διαδικτυακά ο μεγάλος πανελλήνιος διαγωνισμός ” Πυθαγόρας” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και καινοτόμο εγχείρημα της ΕΜΕ, για ένα διαγωνισμό που αναδεικνύει τις μαθηματικές δεξιότητες και την κριτική σκέψη, μέσα από ρεαλιστικά προβλήματα, που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού (πλην της Α’), καθώς και σε αυτούς του Γυμνασίου. Ο κάθε μαθητής έχει πιστοποιηθεί ηλεκτρονικά και θα συμμετάσχει από το σημείο το οποίο βρίσκεται.

Στο Νομό Λάρισας η ΕΜΕ έχει ορίσει 5 εξεταστικά κέντρα. Ένα που λειτουργεί με ευθύνη του τοπικού Παραρτήματος και τέσσερα σε ιδιωτικά σχολεία της Λάρισας: Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου, Σχολή Καραβάνα, Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου .

Η ΕΜΕ Λάρισας όρισε μια τριμελή συντονιστική επιτροπή για την διεξαγωγή του διαγωνισμού α-ποτελούμενη από την κ. Νάντια θεού και τους κ. κ. Παναγιώτη Βογιατζή και Νίκο Βαλώζο. Σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου οι συντονιστές της ΕΜΕ και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σχολείων της Λάρισας, που συμμετέχουν επίσης το διαγωνισμό, είχαν σύσκεψη εργασίας με αντικείμενο την άρτια προετοιμασία του διαγωνισμού παρουσία και του προέδρου και αναπληρωτή προέδρου κ.κ. Κώστα Καραμπάτσα και Σωτήρη Τερζόπουλο αντίστοιχα.

Περισσότεροι από 1.000 μαθητές από τον Ν. Λάρισας θα λάβουν μέρος στον “Πυθαγόρα”

Παρόντες εκ μέρους των ιδιωτικών σχολείων ο κ. Γιώργος Μπιώτης από τα Εκπαιδευτήρια Καραβάνα , η κ. Βανέσα Πατσιούρα από τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, και η κ. Ελένη Μαγαλιού από τα Εκπαιδευτήρια Ράπτου.

Η συνολική συμμετοχή μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων του νομού Λάρισας είναι και φέτος εντυπωσιακή, καθώς αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000 μαθητές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος