Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία έξι υπάλληλοι με απόφαση Κουρέτα λόγω χρηματισμού

Σε αυτοδίκαιη αργία λόγω, χρηματισμού έθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημ. Κουρέτας έξι υπαλλήλους της Περιφέρειας. Ο ίδιος σχολιάζοντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση του αυτή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “κινήθηκε η διαδικασία για κάποιους υπαλλήλους που είχαν συλληφθεί για χρηματισμό, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφηκε η διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία”. Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι “πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπηρετούμε τους πολίτες. Για όσους το έχουν καταλάβει λάθος, θα εφαρμοστεί ο νόμος, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από το νόμο”.

Στους συγκεκριμένους υπαλλήλους είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης από το Β’θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την σχετική διαπιστωτική πράξη, για να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Για το συγκεκριμένο θέμα παρενέβη και ο πρώην περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για παλιά υπόθεση για την οποία ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις το 2020 και το 2022 επί της θητείας του, ο οποίες ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή του νυν περιφερειάρχη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος