Πέντε λαρισαϊκές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην Sial 2022 στο Παρίσι

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε με πέντε επιχειρήσεις, μέλη της στη μεγάλη έκθεση τροφίμων και ποτών SIAL PARIS 2022, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Παρίσι της Γαλλίας από 15-19 Οκτωβρίου 2022.  

Η  SIAL PARIS είναι μια παγκόσμια έκθεση που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο, που παρέχει εξαιρετική απόδοση της επένδυσης και υψηλής ποιότητας αγοραστές.

Στη φετινή SIAL Paris, στην οποία συμμετείχαν 126 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών. Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι παρούσες στις μεγάλες διοργανώσεις και διεισδύουν αποτελεσματικά τόσο σε υπάρχουσες όσο και σε νέες αγορές, καθώς οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων αυξάνονται χρόνο με το χρόνο τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, χάρη στην ποιότητα των προϊόντων και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Η έκθεση περιλάμβανε 20 εκθεσιακούς τομείς στους οποίους προβλήθηκε το σύνολο των προϊόντων της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, προϊόντα λιανικού εμπορίου, καθώς και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης. H φετινή έκθεση ανέδειξε τους πυλώνες των διατροφικών τάσεων της εποχής μας:

1 – φυσικά προϊόντα, καθώς η υγεία είναι εξαιρετικά σημαντική για τους καταναλωτές, οι οποίοι επιλέγουν προϊόντα από φυσικές πρώτες ύλες / συστατικά που έχουν υποβληθεί σε απλούστερη επεξεργασία

2 – περιβαλλοντικά και ηθικά υπεύθυνους παραγωγούς: μια ετικέτα δεν αρκεί πλέον για να εγγυηθεί ο παραγωγός ότι το προϊόν του δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στον αέρα, στη γη, στα ζώα ή στα άτομα που ασχολούνται με την παραγωγή του. Η ηθική και η ευθύνη απασχολούν όλο και περισσότερο τους καταναλωτές, οι οποίοι απαιτούν απτές αποδείξεις ότι οι εταιρείες υλοποιούν τις υποσχέσεις τους.

3 – περισσότερη απόλαυση!

Το μήνυμα της Εθνικής μας Συμμετοχής εστίασε στο ελληνικό φαγητό, ως επίκεντρο της μεσογειακής διατροφής αλλά και κορυφαίο παράδειγμα υγιεινής, φυσικής διατροφής που παρέχει ευεξία και ευχαρίστηση.

Το Επιμελητήριο Λάρισας “ακολουθώντας πιστά την πολιτική στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των μελών του με στόχο την αρωγή της εξωστρέφειας και των εξαγωγών –  με τη συνδρομή πάντα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπροσωπήθηκε στην εν λόγω έκθεση με τη συμμετοχή πέντε τοπικών επιχειρήσεων – μελών του, οι οποίες πραγματοποίησαν  πολυάριθμες επαγγελματικές συναντήσεις και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα καλύτερα προϊόντα διατροφής που παράγονται στην περιοχή μας και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο”.

Αυτές ήταν οι κάτωθι :

1. ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά)

2. EUROFOOD MARKINOS (ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ -συσκευασία- εμπόριο ελιάς)

3. Ελληνική εταιρία Κονσερβοποϊίας ELVAK A.E. (Παραγωγή κομπόστας και πουρέ φρούτων, μαρμελάδας και κέτσαπ. Τυποποίηση ελιών.)

4. ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ (παραγωγή ούζου, τσίπουρου κλπ)

5. ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ ΠΗΝΕΙΟΥ (παραγωγή μπύρας)

Τα περίπτερα των λαρισαϊκών επιχειρήσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κος Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κος Κώστας Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κος Ιωάννης Σμυρλής.

Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσώπησαν στην έκθεση ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, οι Διοικητικοί Σύμβουλοι  κ. Δ. Λέκκας και Ν. Αθανασούλης καθώς και η Διοικητική Προϊσταμένη Κατερίνα Τσολάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος