ΠΕΑΕΑ Λάρισας: Καμπάνια συλλογής υπογραφών για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κάλεσμα σε όλους τους φορείς, το λαό και τη νεολαία του ν. Λάρισας να υπογράψουν σχετικό ψήφισμα απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να διεκδικήσει απαιτητικά από τη Γερμανική κυβέρνηση τις επανορθώσεις -πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί στη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων απηύθυναν στο πλαίσιο σχετικής συνέντευξης τύπου τα μέλη της Διοίκησης του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας κ. Θ. Σερδένης, η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ “προχωρά από σήμερα στην έναρξη της καμπάνιας για να κάνει γνωστό το θέμα και να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές και αποφάσεις Δ.Σ. μαζικών φορέων, Σωματείων, Συλλόγων, του Νομού, στο ψήφισμα που έχει εκδώσει.

ΠΕΑΕΑ Λάρισας: Καμπάνια συλλογής υπογραφών για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το ψήφισμα της ΠΕΑΕΑ Λάρισας αναφέει, μεταξύ άλλων: «… Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς, συγκριτικά με τον πληθυσμό της, την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου… Ογδόντα χρόνια μετά παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του ελληνικού λαού για τις πολεμικές επανορθώσεις – αποζημιώσεις που οφείλει η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία Γερμανίας (ΟΔΓ) για τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα οι εγκληματικές ναζιστικές ορδές σε βάρος αμάχων, γυναικών, γερόντων, παιδιών, ακόμη και βρεφών για να κάμψουν την ηρωική μεγαλειώδη αντίσταση του λαού μας.

Οι οφειλόμενες γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις περιλαμβάνουν :

Ø Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο-ληστεία που επιβλήθηκε στην κατεχόμενη Ελλάδα από τη ναζιστική Γερμανία.

Ø Αποζημιώσεις για τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές που προκάλεσαν τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

Ø Τις αποζημιώσεις των θυμάτων των φρικιαστικών ναζιστικών εγκλημάτων στις μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας, των ομήρων στα ναζιστικά στρατόπεδα και στα εργοστάσια των γερμανικών μονοπωλίων.

Ø Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών ανεκτίμητης αξίας και των θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς που λεηλατήθηκαν από τις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής υπολογίζονται σε 410.000.000.000 ευρώ (κατοχικό δάνειο, επανορθώσεις από καταστροφές και χρέη προς τους ιδιώτες για τα ολοκαυτώματα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, κλπ), ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και 10.δις ευρώ για τα χρέη από τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο. Πρόκειται για τεράστιες υποχρεώσεις απέναντι στην Ιστορία και τον Ελληνικό λαό».

Στην συνέντευξη συμμετείχαν ο πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας και μέλος της Κεντρικής Διοίκησης Θαν. Σερδένης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Μπαρός Γ. Κουτσιανικούλης Θ. Παζιάμνας Γ. Κολοβός Μάρκος και Σίμος Άγγελος. Όπως ανέφεραν: «Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού να διεκδικήσει χωρίς περιστροφές και σκοπιμότητες να πληρωθούν οι πολεμικές οφειλές της ΟΔ Γερμανίας στη χώρα μας γιατί είναι χρήματα του ελληνικού λαού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος