Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαγγέλη Ρηγόπουλου για την ιστορία του προσκοπισμού στη Λάρισα

Η ιστορία του προσκοπισμού στη Λάρισα από το 1914, όταν και ιδρύθηκε, μέχρι σήμερα ξεδιπλώνεται μέσα από το βιβλίο «Σαν πήγα στα λυκάκια- Ανίχνευση της ιστορίας του προσκοπισμού της Λάρισας», του παλαιού προσκόπου Ευάγγελου Ρηγόπουλου.

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου διοργανώνεται από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία και εξέδωσε το βιβλίο, την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του ΔΩΛ. Ομιλητές είναι ο πρόεδρος της επιτροπής του ιστορικού αρχείου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων δρ. κοινωνιολογίας κ. Χρήστος Σταθόπουλος και ο ιατρός μαιευτήρας- ιστοριοδίφης κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου. Συντονιστής της εκδήλωσης είναι ο απερχόμενος αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Μωυσής Μανουάχ.
Στις περισσότερες από 400 σελίδες του βιβλίου, εμπεριέχονται αξιόλογα στοιχεία της πορείας του προσκοπισμού τοπικά, χρονολογίες, γεγονότα της Λάρισας, πρόσωπα, μνήμες παλαιοτέρων και περίπου 150 φωτογραφίες. Επίσης, υπάρχει κεφάλαιο με αδημοσίευτη συνέντευξη του Γεωργίου Κατσίγρα το έτος 1993, για την επανίδρυση του προσκοπισμού στη Λάρισα το 1927. Στο ευρετήριο, αναφέρονται γύρω στα 1.300 ονόματα παλαιών προσκόπων, όσα στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τιμητικά μετάλλια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στους βασικούς συντελεστές και θα διανεμηθεί δωρεάν το βιβλίο. Ακόμα, θα γίνει ανακοίνωση για το απερχόμενο και το νεοεκλεγέν αρχηγείο της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος