“21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για το 1821”, είναι ο τίτλος του βιβλίου του φιλόλογου – ιστορικού Σπύρου Αλεξίου, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024, στις 19.30 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας (Ιουστινιανού 42).
Την εκδήλωση-συζήτηση διοργανώνει το παράρτημα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο συγγραφέας. Προλογίζει και συντονίζει ο Απόστολος Σιέρρας, φιλόλογος, μέλος της Συντονιστικής ομάδας της Π.Ε.Σ.ΕΚ. Λάρισας.
Θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «ΚΛΕΙΩ, προστάτιδα της αλήθειας ή σκλάβα των μύθων; Η περίπτωση του 1821», από τον Θανάση Παπαθανασίου, φιλόλογο, μέλος της Π.Ε.Σ.ΕΚ. Λάρισας .
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, ιστορικός, υπεύθυνος λειτουργίας του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και η Δήμητρα Σιέρρα, πτυχιούχος κλασσικής φιλολογίας του ΑΠΘ.
Την εκδήλωση στηρίζουν οι εκδόσεις Τόπος και το βιβλιοπωλείο Αχ. Καλτσάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος