Παρουσιάστηκε συσκευή μέτρησης αντιοξειδωτικών σε υγρά τρόφιμα

Άλλη μία καινοτόμος και πρωτοποριακή συσκευή που εμπνεύστηκαν οι φοιτητές του εργαστηρίου του τμήματος Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Δημήτρη Κουρέτα έρχεται να προστεθεί στις επιτυχίες του τμήματος.Πρόκειται για μία συσκευή η οποία μπορεί να μετρήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα των υγρών τροφίμων, όπως το κρασί, ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα, το γάλα κ.α. και να επιτευχθεί η μέγιστη δράση τους, με σημαντικά οφέλη για τον καταναλωτή.

Παρουσιάστηκε συσκευή μέτρησης αντιοξειδωτικών σε υγρά τρόφιμα
Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται στο τμήμα Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας, ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, τίμησαν σήμερα τον καθηγητή και την επιστημονική του ομάδα. Ο κ. Πάνος Σάπκας συνεχάρη τους επιστήμονες για τη νέα τους επιτυχία, η οποία τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης. Τον ερχόμενο Μάρτιο, μάλιστα, η Γαλλική κυβέρνηση θα βραβεύσει την ερευνητική ομάδα του κ. Κουρέτα και θα παρουσιαστεί η συσκευή σε Γάλλους οινοπαραγωγούς. Ο Δήμος Λαρισαίων θα παρουσιάσει στοιχεία της οινοποίησης της περιοχής μας.
Σήμερα στην παρουσίαση που έγινε στο κτήριο του Μύλου του Παππά παραβρέθηκε ο κ. Πέτρος Τζιουμάκης, υπεύθυνος της εταιρίας Polytech, η οποία υλοποίησε την συσκευή.

Παρουσιάστηκε συσκευή μέτρησης αντιοξειδωτικών σε υγρά τρόφιμα

Η πατέντα που δημιούργησε η επιστημονική ομάδα του κ. Κουρέτα, μετρά πολύ σύντομα τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε υγρά τρόφιμα και δίνει τη δυνατότητα στους καλλιεργητές να προχωρήσουν στη συγκομιδή την καταλληλότερη στιγμή. Όταν δηλαδή ο καρπός εμπεριέχει το μεγαλύτερο ποσοστό αντιοξειδωτικών μεγιστοποιώντας την προστιθέμενη αξία του.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στον τομέα της χυμοποίησης και στους οινοποιούς μεταξύ άλλων.
Όπως εξήγησε ο κ. Κουρέτας, “οι οινοποιοί πριν προχωρήσουν στην τελική οινοποίηση, πραγματοποιούν μικροοινοποιήσεις. Παίρνουν το χυμό δείγματος σταφυλιών, μετρούν την αντιοξειδωτική τους δράση και πετυχαίνουν την καλύτερη οργανοληπτική και αντιοξειδωτική ικανότητα τους”.

“Σε τρόφιμα που τρώμε καθημερινά έχει πολύ μεγάλη σημασία να ξέρουμε τα αντιοξειδωτικά γιατί έχουν να κάνουν με την αξία τους” σημείωσε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Η πρακτική αυτή μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί, στο γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και σε άλλα τρόφιμα για να επιτευχθεί η καλύτερη σντιοξειδωτική ικανότητά τους.
Παρουσιάστηκε συσκευή μέτρησης αντιοξειδωτικών σε υγρά τρόφιμα
Τα αντιοξειδωτικά δρουν καρδιοπροστατευτικά, ασκούν αντικαρκινική δράση, βελτιώνουν τις πνευµατικές ικανότητες και την ψυχική διάθεση, διατηρούν το δέρµα ελαστικό και το προφυλάσσουν από την πρόωρη γήρανση ενώ, δρουν αντιαλλεργικά σε µεγάλο φάσµα αλλεργιών. Πηγές αντιοξειδωτικών είναι σειρά τροφίμων που εντάσσονται στις καθημερινές μας συνήθειες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος