Παρέμβαση μετά μουσικής και θεάτρου από ΕΚΛ – Μουσικό Σύλλογο

Δράση με τίτλο «η τέχνη παίρνει θέση στο πλευρό των πολλών», συνδιοργανώνουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας και το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 μμ, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου από τους διοργανωτές με πορεία Σωματείων και φορέων με μουσικούς στην κεφαλή να ξεκινά από την κεντρική πλατεία για το κηποθέατρο.
Στο κηποθέατρο του Αλκαζάρ ξεκινά το πρόγραμμα με το θεατρικό δρώμενο «Δημοψήφισμα» του Μπ. Μπρεχτ από την Θεατρική Ομάδα του ΕΚΛ.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν χαιρετισμοί ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με σχήματα μουσικών. Θα συμμετέχουν σε όλη την παραγωγή πάνω από 30 καλλιτέχνες.
Περισσότερα για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ η συμμετοχή του κόσμου θα είναι δωρεάν και παράλληλα θα κυκλοφορεί κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης των σωματείων που διοργανώνουν την εκδήλωση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚ. κ. Γ. Σκόκας, “το Εργατικό Κέντρο ως μέρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ βλέπει την Τέχνη και τον Πολιτισμό ως λαϊκό δικαίωμα και την πάλη για τη διεκδίκησή τους ως μέρος της ταξικής πάλης, του αγώνα των εργατών και του εργαζόμενου λαού όχι μόνο κόντρα στα σκουπίδια της πολιτιστικής βιομηχανίας αλλά και ως μέσο εμψύχωσης, διαπαιδαγώγησης, καλλιτεχνικής έκφρασης. Εργαλείο για το δυνάμωμα της ταξικής πάλης.
Αγωνιζόμαστε για να μπορέσει η εργατική τάξη να κατακτήσει αυτά που παράγει, αυτά που της ανήκουν. Η τέχνη, ο πολιτισμός είναι εφόδια, είναι τρόπος σκέψης, είναι στάση ζωής”.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κ. Λ. Γάλλος, ο οποίος υπογράμμσε μεταξύ άλλων ότι “μόνη αποτελεσματική απάντηση και ελπίδα είναι ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας. Σ’ αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί όπως αποδείξαμε το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας”.
Τέλος ο γραμματέας του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου κ. Αχ. Σίμος ανέφερε ότι “η τέχνη γίνεται όπλο στα χέρια των πολλών που δίνουν μάχη ενάντια στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, της ανέχεια. Ο αγώνας είναι πολιτισμός. Γινόμαστε ένα με τους εργαζόμενους, με τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου για να μην «σκοτώνονται οι λαοί για τα αφέντη το φαΐ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος