Παράλια Λάρισας: Ο τουρισμός εδώ, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία

Στην καρδιά της Ελλάδας, στην αγκαλιά του Ολύμπου και απέναντι από τον Άθω βρίσκονται τα παράλια του νομού Λάρισας, μία μοναδική περιοχή με 70 χλμ. ακτογραμμή και περισσότερες από 30 παραλίες.
Πρόκειται για προορισμό εύκολα προσβάσιμο από την Αθήνα σε 3 ώρες, 1 ώρα και 30 λεπτά από Θεσσαλονίκη, 40 λεπτά από Λάρισα, 10 λεπτά από Κοιλάδα Τεμπών. 40 μίλια από Σκιάθο, 60 από Αλόννησο και 30 από την Χαλκιδική.

Στο πλαίσιο press trip που έλαβε χώρα το διάστημα 20-22 Μαΐου, δημοσιογραφική ομάδα που εκπροσωπούσε 14 κορυφαία media της χώρας, επισκέφτηκε σημαντικά τοπόσημα της ευρύτερης περιοχής.

Παράλια Λάρισας: Ο τουρισμός εδώ, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία
Το press trip οργάνωσε το Επιμελητήριο Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, το Δήμο Αγιάς και την εταιρεία Tourism Media.
Τα παράλια της Λάρισας είναι μια περιοχή προορισμός, με την αμεσότητα βουνού και θάλασσας σε ένα παρθένο και αβίαστο φυσικό περιβάλλον.
Τα φαράγγια, οι λίμνες , τα μονοπάτια, το δέλτα του Πηνειού με τους ερωδιούς, δίνουν την δυνατότητα εξερεύνησης του τόπου μέσα από ένα πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Παράλια Λάρισας: Ο τουρισμός εδώ, είναι μια ξεχωριστή εμπειρία
Την εικόνα συμπληρώνουν, τα παραδοσιακά χωριά που αναπτύσσονται σε όλη την πλαγιά του Κισσάβου με τα υπέροχα παραδοσιακά χωριά, όπως τα Αμπελάκια, την Κρανιά, την Ραψάνη, τις όμορφες παραλίες του Δήμου Τεμπών το Καστρί, την Κουλούρα και τα Μεσάγγαλα, γνωστές για τις ιαματικές ιδιότητες της άμμου.
Σε συνδυασμό με την γευσιγνωσία, από τα επώνυμα τοπικά προϊόντα (ακτινίδια, αμύγδαλα, καρπούζια, κάστανα, ελιές, κρασί), τα άγρια βότανα του Κισσάβου, αλλά και το τσάι και τη ρίγανη που θα συναντήσει ο φιλοξενούμενος, βιώνοντας μια αρμονική συνύπαρξη αγροτικής ενασχόλησης και υπηρεσιών του τουρισμού.
Όλα αυτά, τα προσφέρουν απλόχερα οι ντόπιοι άνθρωποι, διαθέτοντας τα καταλύματα και του χώρους τους, με ανθρώπινες χωρίς συγχρωτισμό συνθήκες διαμονής και διατροφής, σε επισκέπτες με ταυτότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος