Πανθεσσαλική καμπάνια κατά της έμφυλης βίας

Δύο Ξενώνες Φιλοξενίας και τρία Κέντρα Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πολλές γυναίκες συχνά δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν υποστεί κακοποίηση αλλά θεωρούν ότι η βία αποτελεί μια φυσιολογική, συνηθισμένη καθημερινότητα και ότι έτσι συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ποιές συμπεριφορές αποτελούν εκφάνσεις έμφυλης βίας ώστε να αναγνωρίζονται και να καταγγέλλονται άμεσα, σημειώνει η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λία Ρογγανάκη, η οποία προσθέτει ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας “έχει ως άμεση προτεραιότητα την ενημέρωση των γυναικών για τα δικαιώματα τους και για τις επιλογές που έχουν ώστε να αποδράσουν από μια κακοποιητική σχέση. Παράλληλα οι δράσεις μας έχουν στόχο την ενασχόληση, εμβάθυνση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, όσον αφορά την ισότητα των φύλων, τα στερεότυπα και την έμφυλη βία.
Με την στήριξη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, που δείχνει πάντα την ευαισθησία του στο τεράστιο πρόβλημα της έμφυλης βίας, ξεκινάμε μία καμπάνια σε όλη την Θεσσαλία σε συνεργασία με τις Επιτροπές Ισότητας των Δήμων και τα αστικά ΚΤΕΛ.
Η καμπάνια κατά της έμφυλης βίας έχει τίτλο: «Η ενημέρωση περνάει από μπροστά σου».

Πράγματι τα αστικά λεωφορεία μετατρέπονται σε πηγή πληροφοριών που περνούν από μπροστά σας, προτρέποντας τους πολίτες και δίνοντας τα εργαλεία να δράσουν για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας. Η καμπάνια αυτή είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης για τη στήριξη και ενθάρρυνση των γυναικών να σπάσουν την σιωπή τους”.
Στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, φωτίζει και τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες με πορτοκαλί χρώμα. Το πορτοκαλί είναι απλό και ευθύ, όπως και η αντίδραση μας στην βία, συμβολίζει ένα αύριο πιο αισιόδοξο, όπου η έμφυλη βία θα εκλείπει.
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της έμφυλης βίας μας παρέχει την ευκαιρία ενώ ταυτόχρονα μας επιβάλλει το χρέος, να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας, ατομικές και συλλογικές. προκειμένου να αναπτύξουμε στάσεις και συμπεριφορές μηδενικής ανοχής στη βία”, καταλήγει η κ. Ρογγανάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ