Πανσέληνος στο Κάστρο της Βελίκας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού «Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο» θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Κάστρο Βελίκας την Πέμπτη 18 Αυγούστου με τίτλο «Απ΄το Χατζιδάκι στον Henry Mancini».

Πανσέληνος στο Κάστρο της ΒελίκαςΣε ένα χώρο φορτισμένο με τις μνήμες χιλιάδων χρόνων της αρχαίας Μελιβοίας, ο Δημήτρης Τσιαβές (σαξόφωνο, φλάουτο, τραγούδι) και η Αντωνία Βισβίκη (τραγούδι) θα μας ταξιδέψουν μουσικά με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην Πανσέληνο, με συνοδοιπόρους τον Αντώνη Ζαφειρίου (πιάνο), Χρήστο Γελαδάρη (μπάσο) και Γιάννη Μακρυγιάννη (κρουστά).
Θα προηγηθεί «Το προφητικό όνειρο του Φιλοκτήτη», απόσπασμα από το θεατρικό έργο του Οδυσσέα Τσιντζιράκου «Φιλοκτήτου Κάθαρσις». Διαβάζει από θεατρικό αναλόγιο ο ηθοποιός του Θεσσαλικού Θεάτρου, Χρήστος Χαλβατζάρας.
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς – Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βελίκας «Φιλοκτήτης».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα της πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας θα είναι ανοικτός και με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος